Perelheti a biztosító a volt tulajdonost ha az autó már nem a tulajdona és más okozott kárt az autóval?
1 évvel ezelőtt eladtam a már nagyon öreg autómat egy felvásárlónak, erről van papír pecséttel és aláírásokkal együtt. Ezután bementem a kormányablakba és bejelentettem, hogy eladtam az autómat. Most meg kaptam egy felszólító levelet a biztosítótól, hogy időközben történt azzal az autóval egy károkozás, amit ők kifizettek, de most rajtam akarják behajtani, mivel a károkozó kiskorú és a gondolom a szülei meg nem akarnak vagy nem tudnak fizetni. Valamint arra hivatkozik a biztosító, hogy az üzembetartó még mindig én vagy azaz az én nevem szerepel még mindig a belügy nyilvántartó rendszerében holott a felvásárló cég, aki megvette neki már régen szintén be kellett volna mennie a kormányablakba és bejelenteni, de ez nem történt meg ezek szerint azonnal tovább értékesíthették.
A biztosító felszólítást küldött miszerint fizessem ki azt az összeget (több, mint 1 millió fotint), amit ők kifizettek a károsultnak.
Ez megtörtént. Bemutattam, de abiztosító arra kért, hogy kérjek egy igazolást a kormáynablakból, hogy valóban ott jártam. A kormányablakban azt mondták, hogy ezt nem is kérhetné a biztosító, mivel az adásvételi eleve hivatalos okmánynak minősül, d emindegy most bementem és kaptam a kormányablakban erről egy hivatalos papírt, hogy igen ott jártam és mindne rendben volt. Most bevittem a biztosítónak, aki annyit mondott az ügyintéző, hogy lefotózza ezeket a papírokat és átküldi a főnökének.
A biztosító a levelében viszont felszólított, hogy ha 320 napon belül nem rendezem azaz nem fizetek, akkor perindít ellenem. Hihetetlen, hogy ilyen egyáltalán előfordulhat.
Sok évvel ezelőtt eladtam az autómat.
Amikor elvitték, három napon belül bejelentettem az okmányirodába, amiről megkaptam az igazolást.
Ezek után 7 hónappal(!) jött a felszólítás, balesetes károkozás ügyében.
Érintett volt a rendőrség, biztosító, önkormányzat, közterületesek stb.
(villamosmegállós karambol személyi sérüléssel, korlátok oszlopok lámpák dőltek, szakadtak)
Válaszként e-mailben küldtem egy fotót, a kormányablak által kiállított igazolásról, és semmi többet.
Nem mentem személyesen sehova, nem bizonygattam az igazamat vadidegen telefonos ügyintézőknek, nem kértem igazolást sem biztosítótól sem okmányirodától, sőt a következő újabb felszólító levélre sem válaszoltam.
Láss csodát, egyszer csak abbahagyták.
Megjegyzem, egyik intézmény sem volt annyira korrekt, hogy egy elnézést kérő levelet küldjön, vagy legalább annyit írjon, hogy tisztázódtak a körülmények....😥
Szóval, ha tudod, hogy részedről minden rendben, akkor a legjobb kimaradni az idegölő utánajárásokból, fölösleges üzengetésekből, és az értelmetlen magyarázkodásokból.
(jah és az okmányiroda igazolását soha ne add ki a kezedből)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!