Már válthatok gépjármű kötelező biztosítást vagy még várni kell?
Kötelező biztosításának évfordulója: 2023.12.22.*
Jelenlegi szerződésének felmondási határideje: 2023.11.22.*
Már néztem másik biztosítót akinél megfogom kötni. Ezt már most megtehetem? Illetve ha én most megkötöm, akkor az mától lesz érvényes, vagy 2023.12.22 -től? Hisz akkor van évforduló.
Már bocsi de mit nem értesz? :D
Ott a határidő: nov. 22
Addig lehet váltani de erre érdemes pár napot visszaszámolni mire mindenki rendezi a dolgot... (Te, megbízott, biztosító)
"És ha most megkötöm, akkor az mától lesz érvényes, vagy 2023.12.22-től újabb 1 év?"
Nem k#rvára mindegy...?
A szerződést az évforduló napjára, 2023. december 22-ére mondhatod fel. Legkorábbi határideje nincs szabályozva, hogy érvényes legyen, a biztosítónak legkésőbb 30 nappal az évforduló előtt, tehát 2023. november 22-én meg kell kapnia.
Ha érvényesen felmondod, akkor az évforduló napján – mivel csak akkorra mondható fel – már nem lesz KGFB szerződésed.
Ha nem akarsz biztosítási fedezet nélküli napot, akkor az új biztosítás kezdőnapjának az évforduló napjának kell lennie, azaz 2023. december 22-ének.
Az új szerződés legkorábban a kezdőnap előtt 60 nappal köthető, így, 2023. október 23. óta már lehetséges. Legkésőbb pedig bármikor köthetsz, de hogy ne legyen biztosítási fedezet nélküli nap, legkésőbb 2023. december 23-án, aznapi kezdőnappal kötheted. Később azért nem jó, mert visszamenőleges kezdőnappal nem köthető KGFB.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!