Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Ha idén ősszel kötöttem...

Ha idén ősszel kötöttem kötelezőt, akkor ugye most még nem válthatok? És jövőre mikor válthatok? Amikor a biztosítási évfordulóm van, vagy év végén?

Figyelt kérdés
És ha a biztosítási évforduló t kell figyelembe venni, akkor hogy hogy most vált mindenki?

2011. nov. 27. 13:44
 1/3 anonim ***** válasza:
Az idén kötött kötelezőknek az a nap a biztosítási forduló napja amikor kötötted. Az emberek zöme nem az idén vette az autóját, az ő régi biztosításuknak még december 31-e a fordulónapja, ők ezért válthatnak most.
2011. nov. 27. 14:24
 2/3 anonim ***** válasza:

úgy vált(majdnem mindenki) hogy az autósok 85%-a még a régi rendszerben van....ez lassan alakul át...Te már az új szabályok szerint a vásárlás(kötés) napjától számított évfordulón válthatsz...de érdeklődj a biztosítódnál..vagy...egy alkusznál...

pár év, és a fele autó(s) az új szabályok szerint teljesen össze-vissza vált(hat)...de nem fog...mert addigra minden(ki)megnyugszik...

2011. nov. 27. 14:26
 3/3 anonim ***** válasza:

Mondjuk hogy szept. 1-jén vetted.

Akkor a Te évfordulód szept. 1, mindig csak évfordulóra válthatsz. De FIGYELEM! Ez nagyon fontos:

Ha fel akarod mondani, az évforduló előtt legkésőbb 30 nappal a biztosítóhoz meg kell érkezni a lemondó nyilatkozatnak, azaz aug. 1-ig már ott kell lennie náluk! Azaz ha mondjuk aug. 2-án kapsz észbe, akkor a bizt. mondhatja azt, hogy nem érvényes a lemondásod, mert időn túl érkezett be...

Engem pont így szivatott meg a rohadt szemét K&H. Kiküldték a papírt aug.2 án, hogy akkor aug 1-ig mondhatom fel. Persze a papírra júli valamennyit írtak, de érdekes módon postára hogyhogy, hogy nem, csak később lett feladva. Így nem tudtam váltani, mert gyakorlatilag lehetetlen helyzetbe hoztak.

A lemondó nyilatkozatot elvileg bármikor be lehet adni, de az csak az évfordulóra lesz érvényes:

- vagyis most is lemondhatod, és átköthetsz, de ez majd csak 2012. szept. 1-től lesz érvényes, addig a régi bizt-nál kell fizetned a kötelezőt a mostani díj alapján, amit most is fizetsz...

2011. nov. 27. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!