Meghatalmazásos eladásnál hogy kell kitölteni az adás-vételit (tulajdonjog átruházási szerződés)?
Figyelt kérdés
Helo!
Anyám megkért hogy adjam el a régi autóját, írtunk is meghatalmazást, a kérdésem, eladáskor az adás-vételi (tulajdonjog átruházási szerződés) kitöltésénél az eladó részhez az ő adatai kerülnek, (mivel ő az autó tulajdonosa), vagy az enyém, mert meghatalmazott, hogy járjak el az ügyében?
Erről van szó.
2023. okt. 2. 19:46
1/5 tothp válasza:
Természetesen az eladó adatai kellenek.
2/5 A kérdező kommentje:
Akkor pontosítva, az enyém vagy anyámé? Mert így bedobva mint eladó elég tág, hiszen anyám autója, aki eladja, de én intézem az eladást, szóval én adom el az ő nevében.
2023. okt. 2. 22:51
3/5 tothp válasza:
Az eladó az akié az autó. Akinek a neve szerepel a forgalmiban. Mindenki más csak meghatalmazott.
4/5 anonim válasza:
Az eladó részt teljesen kitölthetitek anyud nevére és alá is írhatja.
A meghatalmazás csak egy mellékes papír, a te adataidat nem kell feltüntetni az adásvételi,csak azért kellhet,hogy nem anyud tudta nélkül adod el az autót.
Tőlem nem is kérték mikor szüleim autóját adtam el. Szóval csak formalitás
5/5 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm szépen.
2023. okt. 3. 07:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!