Azok a magánszemélyek akik nepperkednek, hogy kerülik ki azt, hogy ne kelljen a nevükre iratni az autót és igy is el tudják majd adni? Illetve , ha nincs a nevükön és eladják be kell-e az eladást jelenteniük?
Egyik ismerosom ugy csinalja hogy van egy kereskedo haverja aki megengedi hogy az o vallalkozasan keresztul futtassa az adas-veteleket.
Az adozast nem tudom hogy van, gondolom azt befizeti es a nyereseg az ove.
Regen 500-800 ezer forint koruli autokkal kereskedett mert azokat gyorsan el lehetett adni es ilyen 50 ezer forint korul keresett egy auton.
Kelleni, kellene, de nem muszáj. Aki nem jelenti be az eladást, semmilyen jogkövetkezmény nem érinti. A jogalkotó a sorsra bízza: ha a vevő nem íratja át, és adódnak pótdíjak, bírságok, akkor ő kapja és nem tudja kimenteni magát, mert nincs hatóság által elfogadott, igazolt bejelentése.
Az utóbbi 12 évben két autót adtam el, egyiket sem jelentettem be sehová, még a biztosítóhoz sem; két héten belül mégis mindkétszer megkaptam a túlfizetést, továbbá a kármentességi és a bonus-malus besorolás igazolást. Sőt, a másodiknál még gépjárműadó túlfizetésről is értesítést kaptam, mert a vevő ideiglenesen kivonatta a forgalomból, és így, bármikor is történik, a forgalomba visszahelyezés hónapjának utolsó napján már nem lehettem és az üzembentartó. Ha a vevő átíratja, okafogyott az eladó bejelentése.
Amúgy, miért nem lehetne visszajuttatni az eladóhoz a vevőadatokkal is kitöltött két példányt?
Apam egyszer vett a pesti autopiacon egy autot, ugy hogy egy ilyen nepper arulta. Az elado adatai ki voltak toltve es alairva, majd mikor apam azt mondta hogy megveszi es az arban is megegyeztek, akkor a vevo resz is ki lett toltve.
O az elado peldanyat visszajuttatja az elozo tulajdonosnak es elszamolnak az anyagiakkal is.
Biztos nem fizette ki elore hanem vitte a penzt amiben megallapodtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!