Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Mikor érdemes elkezdeni az...

Mikor érdemes elkezdeni az A2-es jogsit?

Figyelt kérdés

A helyzet a következő:

Jelenleg 21 éves vagyok, áprilisban leszek 22, B-s jogsim van. Nincs hatalmas motoros tapasztalatom, kizárólag robogózni szoktam (50cc).

A munkámhoz jól jönne egy nagyobb motor, de az A1 kategóriát baromságnak tartom, abból max nagyrobogót vennék. Október végéig meg már úgysem érnék a procedúra végére, szóval mindegy is.

Tehát az A2-vel szemezek, és végső soron A korlátlant is szeretnék majd, úgy hogy az A2-es jogsi után 2 éven belül (hogy kihasználjam, hogy a KRESZ-szel már nem kell bajlódni.)..

Tudom, hogy a korlátlant majd csak 24 évesen tehetem le, így mikor lenne érdemes elkezdenem az egész képzést? (vagy mikorra lenne érdemes befejeznem?)

2023. szept. 20. 05:02
 1/10 anonim ***** válasza:
Október végével leáll a motoros oktatás, és csak március közepén indul, addig a kreszvizsgát megtudod csinálni. Utána meg, hogy milyen tempóban haladsz az jórészt a sulidon fog múlni. Érdemes leinformálni, mert kifoghatsz tróges iskolát mint én is, aztán rámehet még a nyarad is.
2023. szept. 20. 07:37
 2/10 anonim ***** válasza:
Minél előbb. Ha megteheted, a mostani jogsi előnyét használd ki, jelentkezz kresz vizsgára, aztán azonnal gyakorlatra. Ha nem sikerül, buktál fél évet. Tavasszal marhanagy lesz a rolongás.
2023. szept. 20. 08:50
 3/10 anonim ***** válasza:

Én annó már februárban jártam a rutinpályára, még mielőtt be lettem volna fizetve e-titánra, csak persze az nem számított hivatalosan rutinórának.

Megfelelő helyen ki lehet pörgetni gyorsan, attól függ, helyileg hol vagy. Én olyan suliban csináltam, ahol nem az oktatóra kellett várni, hanem online jelentkezni, aztán az tartotta az órát, aki épp akkor ott volt. Amikor ráértem, akkor mentem, volt, hogy már reggel, volt, hogy munka után, volt, hogy a fél hétvégét ott töltöttem, gyorsan kipörgött a jogsi.

2023. szept. 20. 08:59
 4/10 A kérdező kommentje:

2. hogy érted, hogy kihasználni a mostani jogsit?

Budapesten vagyok egyébként. A kresz online anyagot tuti kipörgetem 1-2 hét alatt, van B-s jogsim, az ilyesmi nem szokott kifogni rajtam. Inkább az érdekel, időben kb hogy kéne nekiálljak az A2-nek, hogy az Korlátlanhoz már ne kelljen a KRESZ-szel barmolni, meg fizetni. Meg ha 2 éveb belül csinálod, jelentősen olcsóbb az egész.

2023. szept. 20. 19:50
 5/10 anonim ***** válasza:

A KRESZ-szel barmolás asszem 20 ezer forint + 4600 forint vizsgadíj.

A kérdés az, hogy az A2-t milyen motorral csinálod. Ha egy sorkettes 500-as motorral megy a rutinpálya, ahhoz képest a korlátlan A már iszonyat könnyű lesz. Ha letudod egy barátságosabb 250 köbcentissel az A2-t, akkor úgyis szívni fogsz, amikor nagyobb motorra ülsz.

Amúgy ha budapesti vagy, én a helyedben a Safety-Hungaryhez mennék, sehova máshova.

2023. szept. 20. 20:11
 6/10 anonim ***** válasza:
Nagyon nem kell ezen matekozni ha tavasszal már betöltöd a 22-t, így ekkor szerintem már meglévő Kreszvizsgával elkezdheted a vezetést, és ha normális a suli, akkor talán nyárra meg is lesz a jogsid, 24 évesen megy egyből csinálhatod nagy A-t, akkor még 2 éven belül vagy. Annyi, hogy 4 órával többet kell vezetned, mintha lenne 2 éves gyakorlatod, persz akkor meg a Kreszre fizeted ki azt a pénzt.
2023. szept. 20. 20:30
 7/10 anonim ***** válasza:

"A KRESZ-szel barmolás asszem 20 ezer forint"

Nekem már tavaly is 50 ezer forint volt+ a vizsga 4600forintja

2023. szept. 20. 20:35
 8/10 anonim ***** válasza:
#7 Nekem tavaly 20 ezer volt korlátlan A-ra. Nem mindegy a kategória, meg hogy hol csinálod.
2023. szept. 20. 22:40
 9/10 anonim ***** válasza:
#8 Szintén korlátlan A, Székesfehérvár, és ugye azóta volt némi drágulás.
2023. szept. 20. 22:47
 10/10 anonim ***** válasza:
Igen, most véletlenszerűen megnéztem két helyen, ahol én csináltam, ott már 40, egy szegedi iskolában még mindig 19.900. Szóval helyszíne válogatja.
2023. szept. 20. 23:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!