Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Most ezt, hogy kellene beállít...

Most ezt, hogy kellene beállítanom a kalkulátoron?

Figyelt kérdés
A helyzet az,hogy okoztam egy apróbb balesetet, így visszaestem két fokozatot, B3-ba. Megemelkedett a biztosításom nem kevés összeggel, így átírattuk az asszony nevére az üzemnbentartóit, és most vissza íratom a nevemre,mert a fokozatom meg tudom tartani 2 évig, de a kalkulátoron, ha bejelölöm, hogy okoztam balesetet B3 fokozat esetén is, akkor magasabb összeget ír. Nem értem miért?

2023. aug. 23. 18:03
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Azért nem érted, mert te is abban a hamis bűvöletben élsz, hogy csak a bonus-malus fokozat határozza meg a díjat. Nem. Általában elég kis mértékben „rúg labdába”. Sokszorosát teszi ki a károkozói korrekciós tényező, bárhogy nevezzék is. Nem egy biztosítónál több éven át növeli a díjat.

Pl. a névsorban első Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. (volt AEGON) jelenleg érvényes díjtarfahirdetménye alapján „Káros korrekció: Új szerződés esetén a korrekciós szorzót akkor kell alkalmazni, ha a KGFB ajánlat megtételének napja előtti 3 évben kárkifizetéssel járó károkozás történt. A korrekciós szorzót minden olyan esetben alkalmazni kell, ahol a szerződő által üzemeltetett járművek bármelyikével a fent jelzett időszakban kárt okoztak KGFB szerződés terhére. Természetes személyekre és nem természetes személyekre egyaránt vonatkozik.” A szorzó 1,5 azaz 50%-kal növeli a más adatok alapján adódó díjat.

2023. aug. 23. 22:28
 2/2 anonim ***** válasza:
A biztosító sem hülye, az oda-vissza írogatással nem lehet kibújni a felelősség alól
2023. aug. 24. 07:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!