Ricsi1977 kérdése:

Lehet e probléma??

Figyelt kérdés
Sziasztok! Egy kérdésem lenne hozzátok. A tegnapi nap folyamán vettem egy autót de az adásvétel olyan formában történt hogy akitől megvettem az nem iratta a nevére az autót de az ő és az én adásvételemtől 10nap telt el . Ebben az esetben probléma léphet fel?De viszont Megkaptam azt az adásvételit is amit ő irt a tulajjal. Törzskönyvet is meg a forgalmit is
2023. jún. 11. 08:07
 1/2 anonim ***** válasza:

Ha a nyilvántartásban szerepelő tulajdonostól megvan az adásvételi szerződés láncolat hozzádig, akkor átírják a nevedre.

Az át nem íratónak lesz gondja, mivel kiderül a mulasztása. A NAV automatikus elektronikus értesítést kap, hogy elmaradt a vagyonszerzési illeték határidőre történő befizetése, adók módjára behajtható bírságot kap.

2023. jún. 11. 11:11
 2/2 A kérdező kommentje:
Szia! Sikerült azzal a résszel nem volt baj.. hanem azzal aki előzőleg eredetvizsgáztatta az elfelejtette a motorkódnak a betűit bele írni (adminisztrációs hiba) de kis könyörgéssel sikerült. Annyi hogy majd a műszakinál valamit jeleznek és forgalmi lesz mert a kpms-ek olyan gusztustalanok voltak hogy hónapokra akartak időpontot adni.
2023. jún. 13. 07:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!