Lehetséges hogy több lett a biztosításom magasabb Bonus-Malusban?
Sokan túlértékelik a bonus fokozatlépés díjcsökkentő hatását. Messze nem ilyen inflációs időben, két autóval jártam végig az utat A00-ból B10-be káresemény nélkül, és nem volt olyan év, hogy találtam volna nem magasabb díjú biztosítót.
Hogy frissen kitöltöttél kalkulátort - gondolom, ezt jelenti a „végigszámoltam” -, érzékelhetted, hogy milyen sok adatra volt szükség. Azon kívül, hogy a növekvő alkatrész árak és javítási munkadíjak miatt nőtt az alapdíj, a megadott adatokból adódó díjkorrekciós tényezők jó része többszörös hatású, mint a bonus fokozat változásé.
Egy év alatt változtak a díjtarifák, több biztosító is havonta változtatja. Csökkenhetett, vagy szűnhetett meg olyan kedvezmény, amit egy éve kaptál.
’A másik kérdésedre’ a válasz:
┌ „17. § (4) A biztosító a biztosítási időszak utolsó napját megelőző ötvenedik napig elküldött írásos értesítőben tájékoztatja a szerződő felet a biztosítási évfordulóról és a következő biztosítási időszakra - az értesítés időpontjában rendelkezésre álló adatok alapján - a díjtarifa szerint várható díjról.” ┘
↑
2009. évi LXII. törvény a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról 2009. június 29-től hatályos szövege
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!