Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Hol és hogyan kaphatom vissza...

Hol és hogyan kaphatom vissza a rendszámot?

Figyelt kérdés

Baleset áldozata lettem, az auto totál kár ( régi auto ) és mivel a baleset előtt egy nappal ki lett vonva a forgalomból mivel épp lejárt a műszaki, így a rendőrök levették a rendszámtáblát (baleset előtti nap lett a friss műszaki és a kötelező biztosítás elrendezve)

Helyileg Veszprém megyében lakom, az incidens vas megyében történt és a szombathelyi rendőrség volt a helyszínen . Azóta vissza jelentettem, kifizettem a büntetést, viszont a rendszám sehol sincs a veszprémi kormányhivatalnál. A szombathelyi rendőrség nem kellene vissza küldje a lakhely szerinti rendőrségnek vagy kormányhivatalnak?

Hol kaphatom vissza, Szombathelyen ?

2023. márc. 30. 21:55
 1/2 A kérdező kommentje:
Én csak üzembentartó vagyok, a tulaj az édesanyám ( ő Fejér megyei )
2023. márc. 30. 22:02
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

A közúti közlekedési igazgatási feladatokról, a közúti közlekedési okmányok kiadásáról és visszavonásáról szóló 326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelet hatályos szövege szerint a helyszínen elvett hatósági jelzést (jogszabály így nevezi a rendszámtáblát), valamint az intézkedésről készült jelentés (feljelentés) egy példányát az ellenőrző hatóság öt napon belül megküldi az üzemben tartó lakcíme (székhelye) szerint illetékes közlekedési igazgatási hatóságnak.

Ugyanez a kormányrendelet tartalmazza, hogy közlekedési igazgatási hatóságként a fővárosi és vármegyei kormányhivatal járási (fővárosi kerületi) hivatala, a kormányablak jár el.

Mivel te vagy az üzemben tartó, és Veszprém vármegyében van a lakcímed; a lakcímed szerinti járási hivatal kormányablakába kell kerülnie; illetve, ha eltelt öt nap, akkor kellett volna kerülnie.

Mikor néhány éve a szomszédom volt hasonló helyzetben, két hét múlva érkeztek meg a rendszámtáblák az illetékes kormányablakba.

2023. márc. 30. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!