Károm keletkezett. Az autón van casco. Jól gondolom, hogy akkor járok jobban, ha nem fogadom el a felajánlott összeget, hanem hagyom, hogy a szervíz a javítás tény költségét kérje a biztosítótól, az önrészt pedig úgyis fizetnem kell?
Ha te vagy a károsult és nem voltál hibás magyarán 100%-ban fozet a biztosítód akkor miért kellene önrészt fizetned?
Nekem gazdasági totálkár lett az autóm arra kaptam 3.8 millió forintot vissza. Viszonylag kb 0-ra jöttem ki belőle mert megcsináltam a kocsit. Ha szerelőhöz viszem szerintem jóval többet kértek volna magyarán minuszos lett volna a kavítási költsége. Persze az auto nem ér annyit mostmár hogyha elszeretném adni de nyílván nem akarom eladni és nem is fogom mert igazán szeretem.
Ha te vagy a károsult, akkor a KGFB fizet mindent (érdemes a szervízt megbizni mindennel, és nem elfogadni az első, egyezségit).
A casco akkor lényeg ha te okoztad magadnak, vagy másnak. Ott is hasonlóan kell eljárni, csak levonják az önrészt amit be kell nyelni. (Illetve az afelettit fizetik)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!