Vásároltam egy gépjárművet, ami a forgalomból kivan vonva. Elsőnek eredet vizsgára kell elvinnem? Utána megkötöm rá a kötelezőfelelősségbiztosítást és majd úgy mehetek az okmányirodába az adásvételivel és a tobbi papírral a forgalmit a nevemreírni?
Figyelt kérdés
2023. jan. 28. 19:54
1/8 anonim válasza:
Műszaki van rajta ? Lejárata esetén kemény lesz ha vizsgázik alaposan meg kell nézni , ideiglenes kivonás de jobb állapot eseten jó buli lesz . Ellenkezőleg rácseszés . Járd körbe a témát es alkuszt biztositót is a legkedvezőbbet keresd .
2/8 anonim válasza:
Első a biztosítás, anélkül egy centit sem mehetsz vele. Utána eredetvizsga, utána ocsmányiroda.
3/8 anonim válasza:
Forgalomból kivont járművet, mire visszahelyeztetsz, igencsak megfogsz őszülni.
4/8 A kérdező kommentje:
Igen műszaki van rajta 2024/02-ig
2023. jan. 28. 20:21
5/8 anonim válasza:
Ha ideiglenesen van kivonva akkor automatikusan visszakerül.
Egyébként eredetvizsga, KGFB (mindegy milyen sorrendben, de jobb, ha az eladóval megcsináltatod az eredetvizsgát), régi forgalmi, törzskönyv, adásvételi két példánya és mehetsz az okmányirodába
6/8 A kérdező kommentje:
Forgalomból kérésre ideiglenesen kivonva, műszaki pedig 2024-02ig van rajta*
2023. jan. 28. 20:30
7/8 anonim válasza:
Ahogy 5ös írta, átíráskor visszahelyezik forgalomba. Csak addig mozgatni necces.
Ilyen esetben én is az eladóval csináltatnám az eredetvizsgát, vagy helyezze vissza forgalomba ő.
8/8 anonim válasza:
Igen a tulaj intézze a papirokat mert eredetvizsgán egy bukás elég nagy baj, felezzétek el a költséget stb egyezzetek meg . Amennyiben olcsó vétel volt nem háritanám rá a kiadast de csinálja meg a vizsgalatot bemutatja kifizetem stb ....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!