Volt egy kisebb koccanásom. Milyen adatokat adjak meg a
károsult félnek?
Figyelt kérdés
Satufékeztek előttem én pedig lassan reagáltam, ezért neki mentem az előttem álló kocsinak. Nem tartottam a követési távolságot, sajnos én vagyok a hibás.
A károsult fél megadta az elérhetőségét, miszerint küldjem el neki a biztosítóm adatait. Pontosan ilyenkor mit küljdek el neki? Elég csak a biztosító nevét leírnom?
Illetve mi a véleményetek, feltétlen muszáj a biztosítót is bevonni az anyagiak miatt?
Vele kell megbeszélni. Ha megegyeztek, hogy ennyit fizetsz és elfelejtitek, akkor azt is lehet, de kérdezd meg mennyi az annyi. Gyanítom, hogy nem fogja megérni kifizetni zsebből, olyan összeget mond. Úgy tudom, hogy kék-sárga baleset bejelentőt kell kitölteni még a helyszínen, de ez nem történt meg. Akár lehetett volna telefonon is kitölteni. Gondolom valamilyen szerződésszám szerint tudja megkeresni a biztosítódat, de ilyen kárbejelentő nélkül nem tudom hogy gondolta.
2023. jan. 14. 00:01
2/8 anonim válasza:
Hogy-hogy küldjed el neki? Mindketten bejelentitek a biztosítótóknál a kárt, a többit intézik maguk között.
2023. jan. 14. 02:46
3/8 anonim válasza:
Én belém is belém jöttek hátulról múltkor, a vétkes erősködött, hogy ne hívjak rendőrt hanem mondjak egy összeget.
Fél misit mondtam, gondoltam nem hülye és úgyis lealkudja de nem alkudta le hanem ide adta.
Úgyhogy nagyon jól jártam mert a javítás 200ból kijött.
2023. jan. 14. 03:18
4/8 anonim válasza:
Ha ő szeretné, akkor be kell vonni. Egyébként hívd fel a biztosítódat. Kötvényszám, biztosító neve elég. Jó lett volna a kék - sárga. Mióta én is koccantam, tartok egyet az autóban. Jobb lett volna, ha csak fizeted szla alapján a kárt.
2023. jan. 14. 08:23
5/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
Azt mondta nekem hogy kb 40.000 forintos lehet a kár, de nem tudja hogy van-e belső hibája az autójának... Nagyon nem szerette volna fű alatt elintézni az anyagiakat.
Na mindegy, akkor bejelentem a biztosítómnál a kárt.
Baleset bejelentő papír nem volt se nálam, se nála, de tudtommal az én aláírásom is kell majd, szóval nem tudom hogyan oldjuk meg. Nem említette, csak a biztosítóm "adatait" akarta.
2023. jan. 14. 09:34
6/8 anonim válasza:
Kis kárnál jobb lenne teljesen kihagyni a biztosítót.
Fel fogja a biztosító ajánlani, hogy fizesd zsebből a felajánlott összeget, de ha ezt el is fogadod, azután is rádvarrhatják a "károkozói pótdíjat". A bónuszod nem csökken ilyenkor, de a pótdíj fájdalmasabb.
2023. jan. 14. 09:45
7/8 anonim válasza:
Te nem lenni buta ez jó kérdés néz ki én nem tudni válasz.
2023. jan. 15. 18:47
8/8 anonim válasza:
Van erre már alkalmazás is, a neve e-kárbejelentő , szóval nem fontos a papír alapú baleseti bejelentő. Meg kell adni mi történt pontosan, a te adataidat aztán az övét is. Én is okoztam kárt, mivel én voltam a hunyó elintéztem mindent, bejelentettem az alkalmazásban, kellettek a másik fél személyes adatai, név cím születési adatok rendszám stb plusz az aláírása talán de erre most nem vennék mérget. Utána a biztosítónál is jelentettem, ennyi.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!