Hogyan kössem meg a biztosítást?
Sziasztok!
A tegnapi nap vettem meg egy autót és esedékes lenne minél hamarabb megkötni a kötelező biztosítást. Az előző autóm édesanyám nevén volt. 25 éves vagyok és még nem volt a nevemen autó. Nyilván szeretném elkezdeni gyűjteni az éveket a kedvezmények miatt. Viszont hallottam valami olyasmit ,hogy ha en mint tulajdonos kötöm a biztosítást viszont az üzemben tartó mondjuk édesanyám lenne akkor ugyanúgy elkezdem gyűjteni az éveket viszont nem kerülne annyiba mivel édesanyám már régóta rendelkezik jogosítvánnyal illetve van a nevén autó is. Ez tényleg így van? Bocsánat ha hülyeséget írtam nem értek a témához sajnos! A válaszokat előre is köszönöm!
Mindig a szerződő kapja a bonust a balesetmentes évek után.
És mindig az üzembentartó a szerződő.
Rosszul hallottad. Csak az üzembentartót érintik ezek a dolgok.
Persze, a tulajdonos is lehet egyszemélyben az üzembentartó, de ha más a tulajdonos és más az üzembentartó, akkor csak az üzembentartót érinti.
Hiszen tulajdonos akár egy csecsemő is lehet, így mire jogsija lesz, már a legkedvezőbb díjjal indulna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!