Németből hozott utánfutót hogyan tudok egyből egy új tulajdonos nevére íratni?
Úgy, hogy hivatalos autókereskedést csinálsz.
Egyébként a második vagyonszerzést kifizetteted a vevővel és kész, sőt akár az eredetvizsgát is.
Egyébként az ilyen hátsó kertben nepperkedő adócsalók ezt úgy szokták csinálni, hogy "blanket" adásvételivel hozzák el a külföldi tulajtól. Itthon a vevő adataival töltik ki az eredeti adásvételit, így ők papíron nem is szerepelnek az ügyletben. Így megvan az előnye, hogy nem kell kétszer fizetni a tulajdonosváltás költségeit, továbbá reklamáció esetén csak le kell tagadniuk, hogy egyáltalán részt vettek az üzletben és így az átvert vevő tehetetlen.
Első: senki nem mondta hogy az én költségem, de nem is ez volt a kérdés.
Másodiknak köszönöm. Csak ugye adásvételi nélkül nem lehet honosításra iratni.
Tehát okmányirodában csak arra a névre tudom íratni amivel eredetileg jelentkeztettem a honosításra?
#3: Pont ezért csinálják úgy, ahogy mondtam. Kitöltetik a külföldi adásvételit és azzal intézik az új vevőnek meghatalmazással a honosítást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!