Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Németből hozott utánfutót...

Németből hozott utánfutót hogyan tudok egyből egy új tulajdonos nevére íratni?

Figyelt kérdés
Van már hatósági műszaki időpont, de ha a saját nevemre íratom és kérek rendszámot, akkor 2x kell vagyonszerzési illetéket és eredetvizsgát fizetni. Ha behozatal után egyből egy 3. személyre íratnám azt hogy tudom papírozni?

2023. jan. 7. 17:19
 1/4 anonim ***** válasza:
Miért kéne? A második vagyonszerzési miért lenne a te költséged?
2023. jan. 7. 17:33
 2/4 anonim ***** válasza:

Úgy, hogy hivatalos autókereskedést csinálsz.

Egyébként a második vagyonszerzést kifizetteted a vevővel és kész, sőt akár az eredetvizsgát is.

Egyébként az ilyen hátsó kertben nepperkedő adócsalók ezt úgy szokták csinálni, hogy "blanket" adásvételivel hozzák el a külföldi tulajtól. Itthon a vevő adataival töltik ki az eredeti adásvételit, így ők papíron nem is szerepelnek az ügyletben. Így megvan az előnye, hogy nem kell kétszer fizetni a tulajdonosváltás költségeit, továbbá reklamáció esetén csak le kell tagadniuk, hogy egyáltalán részt vettek az üzletben és így az átvert vevő tehetetlen.

2023. jan. 7. 17:57
 3/4 A kérdező kommentje:

Első: senki nem mondta hogy az én költségem, de nem is ez volt a kérdés.

Másodiknak köszönöm. Csak ugye adásvételi nélkül nem lehet honosításra iratni.

Tehát okmányirodában csak arra a névre tudom íratni amivel eredetileg jelentkeztettem a honosításra?

2023. jan. 7. 18:26
 4/4 anonim ***** válasza:

#3: Pont ezért csinálják úgy, ahogy mondtam. Kitöltetik a külföldi adásvételit és azzal intézik az új vevőnek meghatalmazással a honosítást.

2023. jan. 7. 19:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!