Egyáltalán muszáj kiváltani a jogosítványt, ha amúgyse jár büntetés azért mert nincs nálam?
Van jelenleg is jogosítványom, de idén plusz egy kategóriával bővítem. De ha nem akarok külföldre menni, akkor igazából felesleges új igazolványt csináltatni, ha amúgyse kérik a rendőrök, hanem megnézik az adatbázist.
Bár én ezt inkább úgy értelmezem, hogy magunknál kell tartani, csak ha nincs ott, akkor se büntetnek érte.
Nekem most volt kategória bővítésem (CE), az imént kaptam meg a kormányablaktól az értesítést, hogy megjött a jogsim, mehetek átvenni, bemásolom az egész levelet:
{
Tisztelt Ügyfelünk!
A Belügyminisztérium ezúton értesíti Önt, hogy a 2023/xxxxxxx számú kérelem alapján kiállított vezetői engedély - a kiállítástól számított 60 napon belül - a xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx című ügyfélszolgálaton, ügyfélfogadási időben átvehető. Ezt követően a hatóság az okmányt átvétel hiányában érvényteleníti és selejtezi.
Üdvözlettel:
Belügyminisztérium
}
A hangsúly a 60 napon és az érvénytelenítésen van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!