Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Egyáltalán muszáj kiváltani a...

Egyáltalán muszáj kiváltani a jogosítványt, ha amúgyse jár büntetés azért mert nincs nálam?

Figyelt kérdés

Van jelenleg is jogosítványom, de idén plusz egy kategóriával bővítem. De ha nem akarok külföldre menni, akkor igazából felesleges új igazolványt csináltatni, ha amúgyse kérik a rendőrök, hanem megnézik az adatbázist.

Bár én ezt inkább úgy értelmezem, hogy magunknál kell tartani, csak ha nincs ott, akkor se büntetnek érte.

[link]

2023. jan. 6. 05:48
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Most ez az ember komolyan arra lusta hogy elmenjen kiváltani a jogosítványt???
2023. jan. 10. 15:56
 12/14 anonim ***** válasza:
Tök mindegy, mit lehetne megoldani és mit nem, az a lényeg, hogy mit ír elő a jogszabály. A sikeres vizsga másnapjától 30 napon át jogosítvány nélkül is vezethetsz, ha addig nem váltod ki a kártyát, akkor a sikeres vizsgád elveszik, utána az látszik a rendőrségi adatbázisban, hogy nincs érvényes jogosítványod. Ez az új kategóriára igaz, a régi kategóriák érvényességi ideje marad az eredeti.
2023. jan. 11. 15:45
 13/14 anonim ***** válasza:
Teher- és személyszállításnál 3,5 tonna fölött továbbra is kötelező a vezetői engedély kártya jelenléte, külföldön pedig minden kategóriánál.
2023. jan. 11. 15:47
 14/14 anonim ***** válasza:

Nekem most volt kategória bővítésem (CE), az imént kaptam meg a kormányablaktól az értesítést, hogy megjött a jogsim, mehetek átvenni, bemásolom az egész levelet:

{

Tisztelt Ügyfelünk!

A Belügyminisztérium ezúton értesíti Önt, hogy a 2023/xxxxxxx számú kérelem alapján kiállított vezetői engedély - a kiállítástól számított 60 napon belül - a xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx című ügyfélszolgálaton, ügyfélfogadási időben átvehető. Ezt követően a hatóság az okmányt átvétel hiányában érvényteleníti és selejtezi.

Üdvözlettel:

Belügyminisztérium

}

A hangsúly a 60 napon és az érvénytelenítésen van.

2023. jan. 13. 08:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!