Kárrendezés után van lehetőség fellebbezésre?
Egy parkolási sérülést okoztam egy autónak, kiálláskor nem vettem észre, és mögöttem el akart húzni, de én vagyok a hibás, ez lényegtelen. Rendőrt is hívtunk, papírokat leadtam a biztosítónál is. Kb 1 méter karc lett az ajtóján, amit a rendszámtábla felsértett. Pár hónap után most kaptam a biztosítótól egy kárrendezés levelet, hogy 1,5 millió ft-ot kifizettek. Ez azért kicsit irreális, nem Porsche volt a másik. Fotókkal tudom igazolni, hogy minimális volt a sérülés, csak feltehetően ráirattak mindent.
Két kérdésem van: Egyrészt lehet-e ebből valami kivizsgálást kezdeményezni kép alapján független márkaszerviz megállapítását alapul venni, stb?
Másik, hogy ha ezt a 1,5M-t nekem be kell fizetnem a kötelező mellett? Eddig 30ezer volt/év, most ez mennyivel nő meg? Nyilvánvalóan egyben képtelenség ekkora összeget befizetni. Sosem volt még 20 év alatt semmilyen károkozásom.
Köszönöm.
Ezt a 1,5 millió forintot neked nem kötelező kifizetned. A KGFB arról szól, hogy az általad okozott kárért a biztosító áll helyt, ezt te megváltod az éves díjjal. Ha nem okozol kárt, a díjat nem kapod vissza, de ha okozol, akkor sem kell kifizetned.
Károkozás után két lehetőség van. Az egyik az, hogy visszaesel két B-M kategóriát, magasabb lesz az éves díjad. A másik az, hogy a biztosítónak megtéríted az általa kifizetett teljes összeget, ekkor a B-M besorolásod nem változik. Hogy neked melyik éri meg jobban, ki tudod számolni.
Köszönöm szépen mindenkinek.
Utolsó: Azt gondoltam, hogy nem sufni áron számolnak, de azt azért ellenőrizhetnék, hogy milyen számlával támasztják alá a javítást. Kb. 200 ezer Ft-os kár miatt fogok több évig olyan árat fizetni, ami bőven befedi majd. Azt hinné az ember, hogy a kár arányában kell fizetni. Gondolom mindenki csak az első ilyen esetkor szembesül ezzel, a szervizek pedig tudják, hogy most kell minden hibát/cserét/szervizt a számlára írni, úgysem lesz következménye, a másik félnek meg mindegy.
"Átlagosan évente 10-15 ezer Ft-tal lesz magasabb a biztosításod pár évig."
Duplája lesz a károkozói pótdíj miatt.
Mit nem értesz azon, hogy a Te szemszögedből teljes mértékben mindegy a kár összege?
Azért van a biztosító, hogy ezt rendezze.
Te meg a biztosítást fizeted, fix éves díjban, ami most a károkozás miatt magasabb lesz. De akkor is ennyivel lenne magasabb, ha egy Bugattit karcolsz össze, meg akkor is, ha egy 25 éves Suzuki Swiftet.
Komolyan fel nem foghatom, hogy akinek autójan van, hogy nem lehet ez teljesen világos.
08:52
dolgoztam biztosítónál, rengeteg ember van, aki azt hiszi sok év vezetés után is, hogy a kötelező fizet saját kárra is például...
"Duplája lesz a károkozói pótdíj miatt."
Nincs minden biztosítónál károkozói pótdíj. Amikor volt egy károm, és a következő évtől a 2-vel hátrébb lévő bónusszal jött az új ajánlat, a károkozói pótdíj miatt valóban kb. nagyságrendileg 45 helyett 70 lett volna. Váltottam olyan biztosítóra, ahol épp nem volt ilyen, és a kalkulátor elsőnek hozta ki. Nagyságrendileg 55-60 lett így. Évente egy 10-20 ezer Ft-tól nem buktam többet. Aztán ahogy eltelt 3-4 év, már az eredeti biztosító sem számolt fel már károkozói pótdíjat, és ismét az lett a legolcsóbb, visszamentem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!