Átírás vagy eladás ?
A héten láttam hogy egy osztrák rendőr a parkolóba valamit irt cetlire szerintem az autóm rendszámát írta fel…
1 év és 3 hónapja lakok nebenwohnsitzen Ausztriában.
Van egy kis autóm ami magyar rendszámos. Elméletileg 1 év türelmi időszak van átíratni az autót. Viszont még nem tettem meg. A kérdésem az lenne ha most kezdek bele az átiratásba számíthatok nagy összegű bírságra ? Mit tanácsoltok?
8000 €-ig büntethetnek. Először 2-3000 között lesz a bünti. Második alkalommal, az elsőnek a duplája. Harmadik alkalommal, a másodiknak a duplája.
Ezzel szemben a honosítás ~800€.
Gondolom azért annyira megy a matek hogy fontolóra vedd a honosítást.
Azt értem és tisztában vagyok vele.
A kérdés az volt, hogy visszamenőleg a 3-4 hónap miatt megbüntetnek e vagy sem? Mert sokan ott buknak meg, hogy a finanzamthoz akkor mennek mikor már lejár az 1 év.
"Mert sokan ott buknak meg, hogy a finanzamthoz akkor mennek mikor már lejár az 1 év."
Ahogy Te is...?
Amúgymeg ne hallgass a károgókra, ne írasd még át, majd csak amikor már biztosan nem tudod kifizetni a büntetést mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!