Nagyon szégyellem magam, nem tudom hogy lehettem ilyen béna, de nem jól mértem fel tolatásnál a távolságot, és meghúztam egy parkoló autót. Azonnal kiszálltam, a másik autó tulaja is, és körbenéztük az autókat. Az enyémen nem esett kár, az övén talán egy halvány karcolás lett, de pontosan nem tudtuk megállapítani, mert sötét volt és elég koszos volt az autója. Telefonszámot cseréltünk, és azt mondta keres, ha lett kár rajta. Kezdő sofőr vagyok, nem voltam a helyzet magaslatán, de így utólag furcsállom, hogy se fotó nem készült, se a biztosítót nem akarta hívni. Mi a teendő ilyenkor? Mire számíthatok?
2022. nov. 23. 22:01
1/6 anonim válasza:
Semmi. Ha felhív és gond van, adsz egy betétlapot, aztán majd kicsit több lesz a biztosításod.
2022. nov. 23. 22:33
2/6 anonim válasza:
Olyan nincs, hogy majd keres, ha úgy gondolja. A telefonokkal is lehet világítani, fényképezni stb. Ha nincs betétlap, akkor is kell egy lapra írni adatokkal, hogy mi történt, fotózni, a vétkesnek elismerni a felelősséget DE leírni, hogy egyéb kárért nem, csak azért, amit okoztál.
Legközelebb legyél megfontoltabb és határozottabb.
2022. nov. 23. 22:34
3/6 anonim válasza:
Vagy semmire, vagy mindenre.
Vannak akik ebből sportot űznek, hogy utána szerelő haverral okosba megcsinálnak mindent, aztán meg majd küldik a számlát.
Nekem is volt ilyen balesetem. Ott is adatokat cseréltünk, nem hívtam rendőrt (ő okozta a "balesetet"), kihagytuk a biztosítót is. De mivel nekem úgy igazából kár nem lett, így hagytam is. Neki viszont lett baja az autónak, szerintem örül, hogy ennyivel megúszta és kész.
2022. nov. 23. 22:36
4/6 anonim válasza:
Ha nincs is betétlap, van rá app. Vagy A4-es papír. Én ezek után fel nem venném neki a telefont, mert hogy "bárki mondhassa". Ha nagyon lelkiismeretes vagy, akkor persze lehetsz jófej, de ahogy #3 írta, akármilyen számlát az orrod alá dughat? Én a helyedben megmondtam volna, hogy "figyelj, vagy most kitöltünk mindent, vagy felejtsd el".
2022. nov. 23. 23:19
5/6 anonim válasza:
Felhív, kér egy elem fényezésnyi összeget, odaadod és elfelejtitek egymást. Minden más csak bonyolultabb lenne
2022. nov. 24. 11:33
6/6 anonim válasza:
Hát nekem ezzel az a bajom, hogy napokkal később mi baja lesz az autójának én azt nem akarom állni.
Nekem is volt ilyen, hagytuk annyiban.
Most már mit akar? Ha korrekt a szla, akkor fizess, egyébként mondjuk több 100ezret azért ne.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!