Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » 50ccm-es segedmotorra biztosit...

50ccm-es segedmotorra biztositast hogyan, ha egyaltalan lehet kotni, ha a legutolso biztositas kb. 3 eve volt rajt?

Figyelt kérdés

A tettes egy Rieju RR 50, edesapammal vettuk kozos projektkent 2020 vegen, viszont azota csak allt a garazsban, fogta a port, semmi nem tortent vele, viszont most mar bele szeretnek kezdeni, es nyilvan emiatt szeretnek biztositast is kotni ra, azonban a volt tulajtol is ugy vettuk a motort, hogy nala is eveket allt, es nem tudjuk, hogy akkor lemondta-e a biztositast, fizette-e stb. es mar nyilvan nincsen kapcsolatunk vele. Ismerosomtol megkerdeztem ugyanezt, es o azt mondta, hogy elvileg a volt tulajnak 15 napja volt kivonni a forgalombol, amit ha nem tett meg, akkor nekunk kell buntetest fizetni az uj biztositas kotesevel

Masik az, hogy az elozo tulaj az adasvetelit a testverem nevere iratta, aki ideiglenesen mas orszagban el es aprilisig nem is tud egyaltalan hazajutni, az megoldhato, hogy az o neveben valaki alairja, es en is alairom?

2022. okt. 11. 21:17
 1/5 anonim ***** válasza:

Szerintem itt nincs központi nyilvántartás mint a rendszámos járműveknél, hogy ha kimarad pár nap, akkor már büntetnek, szóval simán köthetsz akár online is. Én is megkötöttem, bár ezen volt, viszont mivel semmi infót nem találtam súlyra és teljesítményre, így oda meg csak találomra adtam adatot, mégsem reklamáltak, hogy korábban nem ezek az adatok voltak.

Forgalomból is csak rendszámost lehetne kivonni, szóval ismerősöd meg butaságot mond.

2022. okt. 11. 21:51
 2/5 anonim ***** válasza:
Szerintem drága lesz kifizetni a fedezetlenségi pótdíjat, de egy próbát megér.
2022. okt. 11. 22:37
 3/5 anonim ***** válasza:
Ebben az esetben (segédmotor) nincs fedezetlenségi díj. Simán megkötheted a biztosítást. Úgy kell feltüntetni, mintha most vásároltad volna.
2022. okt. 12. 08:32
 4/5 anonim ***** válasza:
Segédmotoros kerékpárnál nincs fedezetlenségi pótdíj. Bónusz-malusz fokozat sincs.
2022. okt. 12. 10:02
 5/5 veterán vas ***** válasza:

Beballagsz a biztosítóba, és megkötöd.

Nincs múlt lekérdezése, nincs tartozás, senki sem foglalkozik külföldön lakó testvérrel.

Amikor szerződés létrejön, onnan van biztosításod és kész.

Szerintem csak akkor lenne érdemes megkötni, amikor már készen van a jármű.

2022. okt. 12. 10:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!