Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Vissza kapom a Pénzem?

Vissza kapom a Pénzem?

Figyelt kérdés

Vásároltam egy autót úgy hírdette injektor tisztitas kell csak.

Elmentunk megneztuk kiprobaltuk nem volt erezheto semmi.

Megvettuk maganszemelytol.

Aztan masnap mar ereztem hogy nem igazan jo az auto.

Rangat

Lefullad

Nemindul

Hiaba nyomom a gazt nem reagal a kocsi mintha elengednem a pedalt

Ezt pont elozes kozbe kovetkezett be.

Szoval eletveszelyes az auto es friss muszakija van.

Irtam a tulajnak 3 napon belul még ugye.

Nem akarja vissza adni a Pénzem.

Ha feljelentem vissza kaphatom?

Ja es leirta Nekem aztis ha barmi mas baja van ami nem injektor akkor vissza téríti.

De mégsem így történt.

A válaszokat előre is köszönöm!

#autó #vásárlás #átverés #Vissza kaphatom?
2022. szept. 5. 09:09
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

Kipróbált állapotban átvetted , az eladó tájékoztatott a hibáról is.

Mi a francot akarsz?

Ehh....

2022. szept. 5. 09:18
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

Lehet pereskedni, de a jogerős ítéletig évek is eltelhetnek, a feljelentés semmire nem kötelezi az eladót.

Magánszemélytől vásárolt autó esetében ráadásul a vevőre hárul a bizonyítás, ami használt autó esetén mindig rizikós.

2022. szept. 5. 09:24
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Még azt se tudod mi a baja? Talán első körben vidd el egy autószerelőhöz...
2022. szept. 5. 09:31
 4/20 A kérdező kommentje:

Nem a helyesíráson van a hangsúly.

Autó szerelő az édesapám. Tényleg megnézte kipróbálta.

De csak másnap érződött aztán szétbontotta és tudjuk a bajait rengeteg van és nem filléres dolgok.

És rejtett hibák vannak amit senki nem tud észre venni úgy hogy nem szedi szét a kocsit.

Elküldtem az eladónak hogy mik a bajai, rádugták számítógépre azt mindent kiírt.

És megvan írásos bizonyítéknak hogy ha más baja van vissza téríti a pénzt.

2022. szept. 5. 09:42
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Inkább vásárlás előtt néztétek volna meg, főleg ha tényleg autószerelő az apád...
2022. szept. 5. 09:46
 6/20 A kérdező kommentje:

Ott elég nehéz, főleg hogy szerelő akna sincs. Meg semmi ilyesmi szerszám.

Én utána olvastam hogy bizony a rejtett hibák miatt az eladó a felelős. És jogi úton bizony vissza kaphatom a Pénzem.

2022. szept. 5. 09:48
 7/20 anonim ***** válasza:
95%
Teljesen jogos, lehetett volna annyi eszed/eszetek, hogy előtte megnézi. De ha tényleg ennyire rotty az autó és ez áll a szerződésben, akkor érdemes próbálkozni. Első körben fenyegessétek meg polgári perrel, ha nem ijed meg tőle akkor egy független autószerelővel nézessétek át, úgy hogy adjon is valami normális papírt amit fel tudtok használni.
2022. szept. 5. 09:48
 8/20 anonim ***** válasza:
32%
Nem.
2022. szept. 5. 09:49
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

Műszerre rádugni akna nélkül is lehet, de alánézni is lehet akna nélkül.

Részemről semmi rosszindulat, de ez egy nagyon elcseszett üzletnek tűnik, ha az eladó nem akarja vissza venni az autót (és miért akarná), neked kell bizonyítani mindent egy peres eljárás során, ami általában hosszú folyamat, addig múlik az idő, halmozódnak a költségek, és bizonytalan, mi lesz az ítélet.

Mennyibbe került az autó?

2022. szept. 5. 10:05
 10/20 anonim ***** válasza:
87%

Akkor összefoglalom. Apa és fia elmentek autót venni. Apuka állítólag szerelő, de nem nézett alá, nem hallotta a szaggatott járást, sem semmi mást. Aláírtak egy szabályos adás-vételit majd hazamentek és 3 nap múlva kiderült, hogy az autónak mindenféle baja van amit szerelő apuka nem vett észre.

Tehát 3 napig használták, berhelték, hajtották.

Aztán a vevő azt hiszi hogy ez olyan mint amikor kenyérpirítót vesz a Tescoban és 3 napon belül vissza akarja vinni.

Már ne is haragudj de én is úgy hajtanálak el mint a büdösszart a fogyatékos apáddal együtt.

2022. szept. 5. 10:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!