Ha lejárt a forgalmi milyen papírok kellenek a mefújításhoz, mi a menete?
Az nem jár le :D Gondolom a műszakira gondolsz...
Simán elviszed műszakira és kész.
Kellene egy útvonal engedélyt is kérned ocsmányirodából ami 3000-3500ft vagy mennyi.
Én nem kértem mert a szomszéd faluban van a vizsgaállomás, minimális az esélye, hogy pont igazoltasson rendőr.
A forgalmi engedély, ahogy azt már írták is, egy igazolás a jármű műszaki állapotáról.
Legalább is elméletben az lenne, de elég sok autónak van érvényes forgalmi engedélye, amelyek műszaki állapota szerint nem szabadna, hogy legyen.
Ez nem feltétlenül a témához tartozó tény, a lényeg, hogy a forgalmi engedély érvényességének meghosszabbításához a járművet kell megmutatni egy vizsgaállomáson, ahol leellenőrzik annak műszaki állapotát.
A vizsga előtt ajánlott elvinni előzetes felmérésre, vagy a szervizbe, ahol van fékpad, rázópad, ahol fékek, lengéscsillapítók állapotát műszerekkel fel tudják mérni, vizsgára érdemes úgy oda vinni, hogy ott át is menjen.
Műszakira nem kötelező a tulajdonosnak is menni, sokan rábízzák az autószerelőre a vizsgáztatást, sokan meg nem, de a vizsga egyik célja, hogy legalább 2 évente rákényszerítsék a gépjármű használókat a szervizek meglátogatására, a szükséges javítások elvégzésére.
Nem úgy van hogy minden vizsgaállomáson 5000 piculáért megnézik, hogy átmenne-e a vizsgán?
fékmérés, rázópad, szemrevételezés...
legutóbb néztek is rám hülyén amikor csak a vizsgát kértem :)
de legalább így csak 16e lett, viszont ha megbukik a vizsgán akkor bukod a pénzt.
Ha ellenőrzéssel kérem azaz 5+16e és látják, hogy nem menne át akkor csak az 5000-et bukja az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!