Elveszett a forgalmim. Mit vigyek magammal az okmányirodàba?
Tehát az ország másik végében vagyok, a törzskönyv nincs nálam. Otthon van(250 km). Nem tudok érte hazamenni, és mivel nem szállón vagyok, hanem egy lakókocsiban élek a munkaterületen nem lehet elpostàzni sem nekem.
A forgalmi elveszett. Magam sem tudom hogyan. Pótolnom kellene minél hamarabb a helyi kormányablakban.
Mit vigyek magammal? Még a régi adás-vételi van nálam amivel megvettem az autót, meg van nálam csekk, hogy fizetem rá a kötelező biztosítást, meg a saját irataim. Ennyi elég? Vagy mindenképp kelleni fog a törzskönyv?
De minek a törzskönyv? Ha hitel lenne rajta törzskönyv sem lenne...Vagy azt látják az okmányirodàban, hogy nincs rajta hitel?
Ott van a nevemen egy halom befizetett biztosítàs, rajta a rendszám, meg a nevem.
Nem kötekedni akarok, csak jó lenne anélkül elintézni... Eléggé ideges vagyok emiatt
Kb fél perc se volt rákeresni, elég a személyi.
Eléggé kiborultál, mert kérik a törzskönyvet.
Valami nem tiszta ott nálad ugye? :P
De, képzeld tiszta. Csak 220 kilométerre van tőlem a törzskönyv, és amiért nem vittem elkezdett el gyanúsítgatni a kur va ügyintéző, hogy nem is az enyém a gépjármű. Úgyhogy igen, nem kicsit borultam ki.
Mellesleges egy 22 éves autóról beszélünk, aminek az ára nem igazán nagy összeg, ebből kifolyólag hitel soha az életben nem volt rajta, csak megvettem, a nevemre irattam, és kész. Egy éve van nálam, én vagyok tulajdonos, üzembentartó, a törzskönyvet meg otthon tartom külön mappàban, és mindenre számítottam csak épp arra nem, hogy el fog veszni a forgalmi. Pláne úgy, hogy két gépjárművem van, és amiről szó van az már nyolc hete a szerelőnél van, és minden dokumentuma ebben az autóban volt, ami nálam van, és érdekes módon minden megvan, a biztosítási kötvény, a csekkek, az adásvételi amivel megvettem, a forgalmi tokja, csak épp a forgalmi hiányzik belőle. Olyan mintha valaki telibe csak azt lopta volna ki. Úgyhogy rohadt ideges vagyok.
Ja, és a hivatal még a múlt héten kiküldte nekem, hogy le kell másolnom a forgalmimat, és csatolnom kell a vagyonnyilatkozatomhoz (mert igényeltem volna egy kis pénzt, de ezt a papírt, hogy ez is meg az is kell csak utólag küldték ki), de így már kicsúsztam abból is, mert a forgalmi nincs meg. :)
Tudom, én dolgom, nem érdekel senkit, csak leírtam, mert kérdezted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!