Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Hol jelenthetem ha (egy...

Hol jelenthetem ha (egy minden nap a házam előtt parkoló) autón nincs műszaki vizsga?

Figyelt kérdés

Az autó napi használatban van. Ellenőriztem, nincs rajta műszaki vizsga.

Hol tudnám jelenteni?

2022. júl. 18. 12:19
 1/10 anonim ***** válasza:
75%

Miért akarnád jelenteni? Önkéntes rendőrnek tetszik lenni?

Amúgy meg sehol.

2022. júl. 18. 12:36
 2/10 anonim ***** válasza:
90%
ha van rendszáma, akkor nincs mit jelentened...
2022. júl. 18. 12:39
 3/10 A kérdező kommentje:

Miért is ne jelenthetném??

Egy speciális bűnesetről van szó.

A gépjárműnek van rendszáma, azonban felhívnám a rendőrség figyelmét, hogy a gépjármű tulajdonosa érvényes műszaki vizsga nélkül használja napi rendszerességgel a gépjárművet.

2022. júl. 18. 12:46
 4/10 Japán Gulyás ***** válasza:
90%
Éjszaka odaosonsz, kicsavarod a szelepeket az autógumin és kiereszted a levegőt. Kárt sem okozol és a tulajdonos is érteni fogja a célzást.
2022. júl. 18. 12:53
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

"Egy speciális bűnesetről van szó."

Nem. Ez egy mezei szabálysértés.

HA megfogják pénzbünti, és esetleg leveszik a rendszámot.

2022. júl. 18. 12:56
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Már bocs, de minek ellenőrizgeted? Meg onnantól majd folyamatosan ott fog állni, és műszaki vizsga után ugyanúgy odaparkol majd, mert kapun kívül közterület, nem a te tulajdonod az út ház előtti része, és csak a kapubejáródba nem állhat.
2022. júl. 18. 12:59
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Sehol, mert szabályos. Az is lehet, hogy pár napon belül lesz rajta. Most nagyon zsúfoltak a vizsgaállomások a covid miatt.
2022. júl. 18. 13:08
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
itt az utcában nem foglalkoztak a rendszámmal hónapok óta rossz helyen parkoló autóval...valaki megúnta, és (valószínű éjjel)lelopta mindkét rendszámot...pár nap múlva megjelent a lopóautó, és elvitte..
2022. júl. 18. 13:25
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

"ellenőriztem" :D

Aki az orrát nem tudja egyedül kifújni, az hogy képes idegen autókat ellenőrizni?

2022. júl. 18. 16:16
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, mikor járt le.

Ha a COVID időszak alatt, akkor június 30-ig jogszabály alapján meg lett hosszabbítva a forgalmi érvényessége. Ettől még lehet, hogy 2020. tavaszán lejárt. A jogszabályi hosszabbítást a forgalmiba és a nyilvántartásba nem jegyezték be.

Én is több mint másfél évvel a forgalmiban és a nyilvántartásban szereplő lejárat után vizsgáztattam le; még májusban. Teljesen jogszerűen használtam.

Mivel nagy lett a zsúfoltság a június végi határidőig, így új jogszabályt adtak ki; aki június végéig kért időpontot, az, a vizsga időpontjáig, de legfeljebb az időpontfoglalástól számított 30 napig közlekedhet vele.

Ha pedig a COVID időszakon túl járt le, akkor ezeréves jogszabályi lehetőség, hogy ha van vizsgaidőpont, akkor a vizsgáig lehet közlekedni a lejárt forgalmival, de legfeljebb a lejárat után 30 napig.

Gondolom, a vizsga időpontfoglalását nem ellenőrizted le; ugyanis azt nem tudod.

Még csak az sem biztos, hogy lejárt műszakival veszélyes a forgalomban való részvétele. Nekem, direkt a műszaki vizsgára, soha semmit nem kellett csináltatnom. Most májusban is időpontot kértem, odavittem, délután mehettem érte. Csak a vizsgadíjat kellett fizetnem, plusz azért, hogy a vizsgáztatás előtt átnézték.

Speciális bűneset? Akkor nézd meg a 63/2012. (IV. 2.) Korm. rendelet 4-es mellékletét!

[link]

Ha a műszaki több mint három hónapja lejárt, de a hat hónapot nem haladta meg, a kiszabható helyszíni bírság 20 ezer forint. Ha több mint egy éve járt le, akkor is csak 30 ezer forint.

2022. júl. 19. 19:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!