Ha az új jogosítványt nem tudom személyesen átvenni, akkor mi a teendő?
Figyelt kérdés
A legtöbb helyen azt írták, hogy nagyjából egy-másfél hét az igényléstől számítva, mire megkapom a jogsit. Na most én 29.-én megyek elsősegély vizsgára. Feltéve, hogy az sikerül, olyan 7-10.-e környékén kéne megkapnom a jogsit (elvileg). Viszont én akkor nem leszek itthon (nem is lehetek, mert külföldön leszek, és a repülőjegy is megvan már). A szüleim viszont igen, szóval az a kérdés, hogy ők valahogy át tudják-e venni.2022. jún. 27. 11:03
11/13 anonim válasza:
"Amit te tapasztalsz, az könnyítés/nemtörődömség a postai alkalmazottak részéről."
A körülmények ismerete nélkül a legjobb tanács a meghatalmazás.
Vergődhetünk napestig, de mint a 2-esben írtam:
"Vidéken általában nem csinálnak problémát az egy háztartásban lévő ajánlott küldemény átvételekor."
"a legbiztosabb mód, nem ismerve a körülményeket, a meghatalmazás."
12/13 anonim válasza:
Te vergődsz itt egyedül, de értsd már meg, hogy nincs igazad... 😅 Úgy van, ahogy a másik kommentelő két oldalon keresztül próbált elmagyarázni. Én is postán kaptam a jogsim, nálunk senki nincs itthon napközben, és a szomszédban lakó nagyanyám vette át. Na bumm. A többi a kutyát nem érdekli, a lényeg h eljusson a címzetthez a küldemény. Üdv a való világban. 😄
13/13 anonim válasza:
#11 Basszus, nem vagy képes felfogni, hogy teljesen szabályosan átveheti az azonos címen lakó közeli hozzátartozó a levelet? EZ TELJESEN SZABÁLYOS! Már csak az is bizonyítja, hogy ez nem egy vidéken alkalmazott kiskapu, hogy ilyen esetben a hivatalos átvételi papírra, amit aláírsz, azt is oda kell írni, hogy milyen hozzátartozója vagy a címzettnek, aki helyett átveszed (pl. apja, fia stb.).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!