Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Ha az új jogosítványt nem...

Ha az új jogosítványt nem tudom személyesen átvenni, akkor mi a teendő?

Figyelt kérdés
A legtöbb helyen azt írták, hogy nagyjából egy-másfél hét az igényléstől számítva, mire megkapom a jogsit. Na most én 29.-én megyek elsősegély vizsgára. Feltéve, hogy az sikerül, olyan 7-10.-e környékén kéne megkapnom a jogsit (elvileg). Viszont én akkor nem leszek itthon (nem is lehetek, mert külföldön leszek, és a repülőjegy is megvan már). A szüleim viszont igen, szóval az a kérdés, hogy ők valahogy át tudják-e venni.

2022. jún. 27. 11:03
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
84%
Hát nem postán küldik ki? Ez volna a legtermészetesebb. Azt meg veled egy háztartásban lakó 14 év feletti közeli hozzátartozód (pl. szüleid, testvéred) átvehetik. De ha írsz szabályos meghatalmazást valakinek a nevére, akkor a Kukutyinban lakó Pityi Palkó barátod is átveheti.
2022. jún. 27. 11:08
 2/13 anonim ***** válasza:
70%

Vidéken általában nem csinálnak problémát az egy háztartásban lévő ajánlott küldemény átvételekor.

Ha biztosra akarsz menni, akkor megcsináljátok a meghatalmazást mindkét szülővel.

[link]

2022. jún. 27. 11:50
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
2-es, ez nem vidék-főváros kérdése, ez szabály! Átveheti a szülője, ha ugyanoda vannak bejelentkezve! A meghatalmazás akkor kell, ha nem közeli hozzátartozód venné át, pl. nevelőapád.
2022. jún. 27. 11:52
 4/13 anonim ***** válasza:
34%

Egy szülő sem lehet arra felhatalmazott, hogy bármilyen küldeményt átvegyen, és abba esetleg bele is kukkantson.

A postás egy személyi alapján nem fogja eldönteni, hogy az illető apa, nevelőapa, nagybácsi, vagy azonos vezetéknevű lakótárs.

Vidéken általában ismerik a postások az egy háztartásban élő rokonokat. Szóval nem csinálnak ebből problémát, pedig tehetnék.

Ezért a legbiztosabb mód, nem ismerve a körülményeket, a meghatalmazás.

2022. jún. 27. 12:00
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2022. jún. 27. 12:50
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

4-es, nem érted, hogy ez így van és kész???

Ha senki nincs otthon, és az apja megy be átvenni a levelet a postára, akkor is kiadják neki (ha igazolja, hogy ugyanaz a lakcíme).

Az, hogy joga van átvenni, természetesen nem jelenti azt, hogy joga van kibontani vagy elolvasni. De ez már a kérdező és szülei között lehet konfliktus, ha lesz.

Létezik olyan, hogy "saját kezébe" kézbesítés, nos ilyenkor nem adnák oda a szüleinek. De ez nagyon ritka, nekem és családomnak közel 50 év alatt soha nem volt ilyen levele.

2022. jún. 27. 12:56
 7/13 anonim ***** válasza:
0%

"4-es, nem érted, hogy ez így van és kész???"

Nem így van, és nem kész. Amit te tapasztalsz, az könnyítés/nemtörődömség a postai alkalmazottak részéről.

"Az, hogy joga van átvenni, természetesen nem jelenti azt, hogy joga van kibontani vagy elolvasni. De ez már a kérdező és szülei között lehet konfliktus, ha lesz."

Ebből hatalmas konfliktus lehetne a kérdező, és a posta között is. Átadják, csak ne nyissa ki?

Mindegy, én azt javaslom a kérdezőnek a helyi postai körülmények ismerete nélkül, hogy írjon meghatalmazást.

2022. jún. 27. 13:10
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Évtizedek óta, több helyen is lakva, több postahivatalnál is átvéve a küldeményeket, pontosan tudom, hogy így van.

Az, hogy te hülyeséget beszélsz, és fogalmad sincs az ügymenetről, az a te bajod.

Meghatalmazást természetesen lehet írni, csak okmány küldésénél nem fogják kérni. Ha készpénzt akarna valaki átvenni, akkor már szigorúbb a szabályozás, bizonyos értékhatár felett ott már valóban kell szülő-gyerek kapcsolatnál is meghatalmazás. De sima tértivevényes levélnél nem.

2022. jún. 27. 13:17
 9/13 anonim ***** válasza:
0%

"Évtizedek óta, több helyen is lakva, több postahivatalnál is átvéve a küldeményeket, pontosan tudom, hogy így van."

"Amit te tapasztalsz, az könnyítés/nemtörődömség a postai alkalmazottak részéről."

...

"Meghatalmazást természetesen lehet írni, csak okmány küldésénél nem fogják kérni."

"Amit te tapasztalsz, az könnyítés/nemtörődömség a postai alkalmazottak részéről."

...

Jogilag NEM ADHATJÁK ÁT az ajánlott küldeményt családtagnak sem.

ha nem jogsiról van szó, hanem pl. gyerektartás végzésről, és a férjed/feleséged venné át helyetted, a te nevedben, mert az a krikszkrasz, amit aláírás gyanánt kérnek, rendben volna?

Kissé elmegyünk a témától...

Apád/anyád egy fura szerzet, és nem akarja hogy vezess, sose támogatta. Átveszi, és kukába dobja a jogsidat. Vannak ilyenek.

Jogilag nem adhatnák oda másnak az ajánlott küldeményt, csak meghatalmazással.

2022. jún. 27. 13:36
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

De átadhatják, hiába vergődsz. Postán is kiadják, ha viszed a papirost, amit bedobtak, továbbá a személyidet, valamint a lakcímkártyádat, ami igazolja, hogy egy címen laksz a címzettel. A te adataidat kiírják, és amikor aláírod, oda kell írnod, milyen hozzátartozója vagy a címzettnek (pl. apja).

Tiszta hülyeséget írogatsz állandóan 9-es (meg előbbiek), látszik, hogy nemigen szoktál ügyeket intézni sem a postán, sem másutt. Kezdd el élni az életet, de vedd le a szemellenződet és hidd el, hogy a világ nem úgy működik, ahogyan te a nagy eszeddel elképzeled.

2022. jún. 27. 13:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!