Honnan tudhatom meg, hogy hány káreseményem volt - kötelező biztosítás kötéséhez kell?
2021-ben okoztam kárt, a baleset során három autó sérült (személyi sérülés nem történt), mindhárom esetben történt betétlap kitöltés, mindhárom esetben én voltam a hibás.
Ebből kettő személy tett kárbejelentést a kötelező biztosítómhoz és a biztosítóm egy kárkifizetésről értesített email-ben.
Lassan lejár a kötelezőm, ha meg akarom tudni, hogy hány káreseményem volt, illetve hány esetben történ kifizetés a biztosítóm által, akkor erről a biztosítóm tud tájékoztatást adni, jól gondolom?
Ha van ügyfélkapu regisztrációd, vagy 2016. január 1. után kapott személyazonosító igazolványod, akkor néhány percen belül megnézheted, le is töltheted.
1.) [link]
2.) Ügyintézés indítása »
3.) Kiválasztható az „ÜGYFÉLKAPU”, illetve „ELEKTRONIKUS SZEMÉLYI IGAZOLVÁNY”
4.) A kért bejelentkezési adatok megadása és „BEJELENTKEZÉS”
5.) Meghagyható minden pipa, de elegendő csak a „BIZTOSÍTÁS ÉS KÁRTÖRTÉNET” előtt meghagyni.
6.) Be kell írni a gépjármű rendszámát (írásjelek, szóköz stb. nélkül csak 3 betű és 3 szám)
7.) Biztosítás és kártörténet feliratra kell kattintani.
8.) Megjelenik, hogy van-e KGFB és 1911. január 1-től a kártörténeti adatok.
A szolgáltatás díjmentes.
Egyébként, a KGFB törvény alapján a biztosító köteles kártörténeti igazolást kiadni; így hozzájuk is fordulhatsz.
↑ 2009. évi LXII. törvény a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról 25. § (2)
Nem igazán értem. Te magad írod, hogy kettő. Akkor mégis mennyi?
A kártörténeti igazolást persze kötelező kiadni, de csak tudod, mennyi bejelentőt írtál alá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!