Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Honnan tudhatom meg, hogy...

Honnan tudhatom meg, hogy hány káreseményem volt - kötelező biztosítás kötéséhez kell?

Figyelt kérdés

2021-ben okoztam kárt, a baleset során három autó sérült (személyi sérülés nem történt), mindhárom esetben történt betétlap kitöltés, mindhárom esetben én voltam a hibás.

Ebből kettő személy tett kárbejelentést a kötelező biztosítómhoz és a biztosítóm egy kárkifizetésről értesített email-ben.

Lassan lejár a kötelezőm, ha meg akarom tudni, hogy hány káreseményem volt, illetve hány esetben történ kifizetés a biztosítóm által, akkor erről a biztosítóm tud tájékoztatást adni, jól gondolom?

2022. jún. 4. 18:49
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Jól gondolod
2022. jún. 4. 19:03
 2/4 anonim ***** válasza:
64%
Ne menj sehova. Megmondom én. Kettő.
2022. jún. 4. 21:03
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha van ügyfélkapu regisztrációd, vagy 2016. január 1. után kapott személyazonosító igazolványod, akkor néhány percen belül megnézheted, le is töltheted.

1.) [link]

2.) Ügyintézés indítása »

3.) Kiválasztható az „ÜGYFÉLKAPU”, illetve „ELEKTRONIKUS SZEMÉLYI IGAZOLVÁNY”

4.) A kért bejelentkezési adatok megadása és „BEJELENTKEZÉS”

5.) Meghagyható minden pipa, de elegendő csak a „BIZTOSÍTÁS ÉS KÁRTÖRTÉNET” előtt meghagyni.

6.) Be kell írni a gépjármű rendszámát (írásjelek, szóköz stb. nélkül csak 3 betű és 3 szám)

7.) Biztosítás és kártörténet feliratra kell kattintani.

8.) Megjelenik, hogy van-e KGFB és 1911. január 1-től a kártörténeti adatok.

A szolgáltatás díjmentes.

Egyébként, a KGFB törvény alapján a biztosító köteles kártörténeti igazolást kiadni; így hozzájuk is fordulhatsz.

↑ 2009. évi LXII. törvény a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról 25. § (2)

2022. jún. 4. 21:47
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem igazán értem. Te magad írod, hogy kettő. Akkor mégis mennyi?

A kártörténeti igazolást persze kötelező kiadni, de csak tudod, mennyi bejelentőt írtál alá.

2022. jún. 5. 07:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!