Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Ha év közben eladtam az...

Ha év közben eladtam az autómat, akkor az egész évre előre kifizetett biztosítás időarányos része visszaigényelhető?

Figyelt kérdés
2022. máj. 3. 07:25
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

#10 Hát akkor menjél panaszkodni, mert az visszajár. Én interneten keresztül jelentettem az eladást a biztosítónak, csak elküldtem a beszkennelt papírt, 1-2 napon belül pedig automatikusan jött a visszatérítés. Egy szót sem beszéltem senkivel, csak küldték. Union.

Habár azt elképzelhetőnek tartom, hogy az ilyen nagy cégeknek, mint az Allianz, van annyi bőr a pofájukon, hogy szerződésbe apróbetűvel odaírják valahol, hogy nem jár visszatérítés, mert úgysem olvassa el senki. Mert szerintem ezt törvény nem írja elő, hogy visszajár, hanem csak egyszerűen ez lett a bevett szokás, de kényük-kedvük szerint változtatható. De lehet tévedek. Úgyhogy ha megvan még a szerződés, bújd át, hogy erre vonatkozóan mit ír.

2022. máj. 6. 05:48
 12/24 anonim ***** válasza:
0%
Az Allianz nekem sem adott vissza semmit. Utána beszélgettem kollégával aki mondta, hogy vissajár a pénz. Felhívtam az ügyfélszolgálatot, ahol mondták milyen nyomtatványt kell kitöltenem és leadnom SZEMÉLYESEN az ügyfélszolgálaton. De erre csak a megszüntetést követp 60 napon belül van lehetőségem. Leafhatom utána is, de akkor elutasítják... az Allianz ilyen szempontból egy mocsok cég.
2022. máj. 6. 05:57
 13/24 A kérdező kommentje:
Az enyém is Allianznál volt.
2022. máj. 6. 06:23
 14/24 A kérdező kommentje:

Semmit nem kellett kitöltenem. Beszkennelték az adásvételit, az ügyintéző valamit kattingatott a gépben és megkérdezte hogy szeretném visszakapni a pénzt. Az fel sem merült, hogy na adnák vissza.

Ugyanez volt autóöröklésnél is, szintén Allianznál. Amíg nem volt hagyatéki végzés, az elhunyt nevén fizettem továbbra is a biztosítást. Az éves díj befizetése után 1,5 hónappal jött meg a hagyatéki. Ezt szintén beszkennelték, a régi biztosítást megszüntették. Ekkor a saját nevemre kellett biztosítást kötnöm. Allianz adta a legolcsóbb ajánlatot. Rá egy hétre hozta a postás az előző biztosítás időarányosan 10,5 hónapra visszajáró díját. Még csak külön kérnem sem kellett.

2022. máj. 6. 06:32
 15/24 anonim ***** válasza:
0%
Hát ez tényleg nagyon tetű. Jó tudni, hogy őket kerülni kell. Nem mintha akarnék hozzájuk menni, mert rohadt drágák, de így meg főleg nem.
2022. máj. 6. 12:16
 16/24 anonim válasza:
Biztosítója válogatja. Ha a szerződés apróbetűs részében nincs benne valami meghatározás, akkor visszaadják.
2022. máj. 6. 12:39
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

"tegnap 05:57"

hazugság, Allianznál dolgoztam 5 évet, százával intéztem ilyet is. Mindig visszajár a túlfizetés, időarányos rész. Később is mint 60 nap. Adásvételi vagy okmányirodai papír kell hogy iktassák, aztán lekérdezik az adatokat, valamint rögzítik hova, hogy menjen a pénz.

2022. máj. 7. 14:14
 18/24 anonim ***** válasza:
Nekem a KÖBE, a Hungária, régen az ÁB sem adta vissza soha.
2022. máj. 8. 14:42
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem automatikusan adják vissza a pénzt, kérvényezni kell és be kell küldeni nekik az adásvételinek egy példányát.
2022. máj. 8. 15:53
 20/24 A kérdező kommentje:

Persze, nem automatikus. De az ember úgyis bemegy szólni, hogy nem akar többet fizetni az autóra, mert már nem az övé, nem? Különben honnan szereznének tudomást az eladás tényéről?! Minden általuk kezelt autót feltételezem nem kérdeznek le naponta, hogy változott-e a tulajdonos személye, még ha van is erre jogosultságuk.

Nálam beszkennelték az adásvételit. Pénteken küldtek is egy e-mailt a szerződés adásvételi napján történő megszűntéről. Jövő héten valószínű meg is jön a visszautalás.

Ha már a kormányablakba úgyis be kell menni szólni, a biztosítót is útba ejteni nem egy nagy fáradtság.

2022. máj. 8. 18:30
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!