Ez így rendben van nagyjából, miért ilyen drága a biztosítás?
42 ezer forint egy évre,
2 éves autó
2 éve kötött biztosítás
Balesetmentesség.
Nem az számít, hány éve van jogosítványod, hanem a bónusz mértéke.
A bizt5osítók ajánlatai is komoly összegekben eltérhetnek, a biztosítás megkötése előtt egy kalkulátort érdemes használni (pl netrisk).
Nincs abban semmi meglepő, hogy 42 ezer az éves biztosítás egy 2 éves autóra, ha alacsony a bónuszod, és esetleg még a biztosítók ajánlatait sem nézted meg, csak "vakon" kötöttél egy biztosítást valamelyik neves biztosítóval (pl Allianz )
érvényesen megkötött biztosítást nem lehet határidő előtt felmondani, de pl a netrisk.hu oldalon végig tudod futtatni a kalkulációt, a megfelelő adatokat beírva meg tudod nézni, hogy a többi biztosítónál mennyi lenne a biztosítás összege.
Kíváncsi lennék az eredményre, tippem szerint az Allianznál lényegesen kedvezőbb ajánlatokat is kidob a kalkulátor.
Lehet, hogy nem találsz olcsóbbat, de szép nagy szórás van a díjakban; nyilván, ugyanazokkal az adatokkal.
Minden évforduló előtt csinálok kalkulációt. A legutóbbinál így nézett ki a megjelenő díjajánlatok eleje: [link] (22464 Ft/év, 27010 Ft/év…).
És így nézett ki a vége: [link] (...40352 Ft/év, 163800 Ft/év.)
Nem lehet általánosságban mondani, hogy adott biztosító drága, vagy olcsó. Kinek, mikor, hogy. Például, én már kétszer voltam az Allianznál, egyszer 3, egyszer 5 évig; azokban az években az volt a legolcsóbb számomra. És pl. a számomra a jelenleg legolcsóbbtól csaknem 8-szor drágább díjú biztosító a fiam számára harmadik éve egyfolytában a legolcsóbb; persze, töredékért annak, mint amennyiért nekem lenne.
A biztosítási évfordulód előtt legalább 50 nappal a biztosítódtól meg kell kapnod a következő évi díjajánlatot.
Akkor célszerű kalkulációt csinálnod valamelyik alkusz oldalon (netrisk, CLB, biztosítás.hu stb.). A díjkalkuláció nem kötelez semmire; de ha úgy döntesz, akkor megbízhatod őket a biztosítóváltással.
Én sosem bíztam rájuk, csak kihasználtam a lehetőséget.
Ha váltani akarsz, akkor a biztosítódnál legkésőbb 30 nappal az évforduló előtt, indoklás nélkül felmondhatod a szerződést, az évforduló napjára. (Az a felmondási lehetőség feltétele, hogy legkésőbb 30 nappal az évforduló előtt meg kell érkeznie hozzájuk a felmondásnak.)
Az évfordulóig él a biztosításod, addig bármikor köthetsz szerződést másik biztosítóval, a kezdőnapnak a biztosítási évfordulónak kell lennie, akkor nincs szünet a biztosításban.
Az első es legfontosabb, hogy hova szol a cím, amire kötöd...
Pest drága. Alföldi zsakfalu olcsó.
Tök ok a 42 ropi. Ha ez lenne az első 2 biztositott éved, max b2 lehetsz.
Nekem videken b3 most épp es 50 ezer, 110le dizel, 1350 kg. (ezúton a k.... any...t hogy a b8-ból leestem a0-ba, mivel 8 egész hónapig nem volt autó a nevemen)
Elnézést kérek, hogy nem a kérdésre válaszolok.
✎ a b8-ból leestem a0-ba, mivel 8 egész hónapig nem volt autó a nevemen)
↑ 15/ anonim válasza, 2022. márc. 2. 21:26
Két éven belül átvihető a megszerzett bonus-malus fokozat másik, ugyanolyan gépjárműkategóriájú járműre.
A gépjárműkategória (kétkerekű motorkerékpár: L3e, személygépkocsi: M1, legfeljebb 5 t aztóbusz: M2 stb.) kódját a forgalmi engedély J mezője tartalmazza. Összevetésnél csak az első két karakter számít, az határozza meg a gépjármű-kategóriát, a harmadik karakter, ha van, csak alkategóriát jelöl (pl.: terepjáró).
„4. §
(4) A biztosító az üzemben tartó által az adott szerződés vonatkozásában megszerzett besorolást a szerződés megszűnését követő 2 éven belül figyelembe veszi - ugyanazon gépjármű-kategóriába tartozó gépjárműre - az új szerződés besorolásánál. Díjnemfizetés miatti szerződés megszűnés esetén a besorolás másik gépjárműre kötött szerződésre nem vihető át.
(5) Ha az üzemben tartó egy adott gépjárműre már rendelkezik szerződéssel, és annak hatálya alatt másik, azonos gépjármű-kategóriába tartozó gépjárműre is szerződést köt, az új szerződést A00 osztályba kell sorolni. Ha a kedvezőbb besorolású gépjármű szerződése érdekmúlás miatt megszűnik, akkor a megszűnt szerződésen megszerzett besorolás a megszűnést követő naptól 2 éven belül az adott üzemben tartó másik szerződésére - a biztosítási időszakon belül is - érvényesíthető a kedvezőbb besorolású gépjármű előző besorolása által érintett biztosítási időszak kezdő napja és az érvényesítés időpontja közötti időtartam során ismertté vált biztosítói kártérítési kötelezettségek számának figyelembevételével.
5. § (1) A biztosító az üzemben tartó nyilatkozata alapján állapítja meg a szerződés előzetes besorolását, ennek hiányában a szerződést előzetesen az A00 osztályba sorolja.”
↑ 21/2011. (VI. 10.) NGM rendelet a bonus-malus rendszer, az abba való besorolás, illetve a kártörténeti igazolások kiadásának szabályairól hatályos szövegéből
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!