A megkötéstől számítva nagyjából mennyi idő, amíg a biztosító kiküldi a kötelező biztosításról szóló csekkemet?
Napok, vagy hetek... változó.
Nem kell megvárni a csekket, ha van a közelben irodája a biztosítónak (banknak), ott befizetheted a díjat, adnak róla igazolást.
Elvileg 60 napjuk van rá. Szóval nem fogják elkapkodni.
Én most csoportos beszedésre váltottam átutalásról, hogy ne kelljen vele foglalkoznom, amikor esedékes csak emeljék le a számlámról. A banknál is szépen nyilatkoztam erről. Fedezet is bőven van a számlámon.
Ehelyett sokkal többet kell vele foglalkoznom. Kb minden nap belépek a netbankra, és figyelem mikor veszik le végre a pénzt. Még nem tették. Viszont a biztosítótól kaptam a napokban egy érdekes hangvételű fizetési felszólítást, amiben kb úgy beszélnek velemi mint valami szeméttel állítólag szándékosan nem fizettem be a díjat és részletezik, hogy ha x ideig nem teszem meg, hogyan fognak beperelni...
Szóval soha többet nem fogom ezt a fizetési módok választani, ezerszer inkább a csekk! Inkább évente egyszer szépen sorban állok a postán, kifizetem a csekket és onnantól le van tudva. Így viszont most én idegeskedhetek, mert lusták levonni a számlámról a pénzt. NAgyon tenni se tudok semmit, mert nincs ráhatásom, mikor emelik le. Telefonos ügyfélszolgálaton azt mondták, hogy legyek türelemmel, 60 napon belül le fogják emelni. Csak akkor nem értem mért küldözgetnek ilyen leveleket...
#1: Járok a postán 1-2 hetente, így nekem a csekk teljesen rendben van, megvárom.
#2: Ezt sajnos nem értem.
#3: Sajnálom a dolgot, de legalább, mint tapasztalat, jól jön még ez a tudás (mármint, hogy többet ezt a lehetőséget nem választod).
#4: Köszi, ez jó hír. Nem szeretném, hogy majd csak ~60 nap múlva jöjjön meg. Lehet addigra már el is felejtem :) aztán váratlanul fog érni.
Netrisken újrakötött biztosítás esetén még mindig igaz az, hogy ha 30-60 nappal a lejárat előtt kötök szerződést, akkor külön nem kell az előző biztosítást lemondanom, ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!