Mióta NEM kell a biztosítási igazolást(KGFB) magánál tartani?
Olyan régi....?
Mintha tavaly,vagy tavalyelőtt olvastam volna valahol,hogy már minden rendőrautóban van laptop,onnét online le tudják kérni,hogy van-e élő KGFB,így nem kell befizetést igazoló sem csekk-szél,se semmi.
#4:
Azon még rágódnak, hogy mégis hogy legyen megvalósítva.
Hallottam olyan lehetőséget is, hogy az E-személyi "alá" rendelik be a vezetői engedély -és opcionálisan a forgalmi engedély(ek) adatait, ahogy mostanság a TAJ kártyát is.
De sajnos ez még ablakban sincs.
✎ 1. válasz, 2022. jan. 3. 09:12
Igen, a törvény száma az, de nem attól fogva tartalmazza; azóta nagyon sok változtatás történt a törvény szövegében.
✎ 3. válasz, 2022. jan. 3. 09:23
Valóban, egyszerűen (regisztráció, illetve ügyfélkapus belépés nélkül), a 2017. január 1-i szövegállapotig lehet visszatérni, de ott a 45. szakasz 1. bekezdésénél található 125-ös felső indexre kattintva megjelenik, hogy „A 45. § (1) bekezdése a 2013: XXI. törvény 14. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.”
Ez a törvény, amelynek címe: „2013. évi XXI. törvény az egyes közúti közlekedést érintő törvényeknek a Magyary Program Egyszerűsítési Programjával összefüggő módosításáról”, és a 8. fejezet: záró rendelkezések 19. szakasza 3. bekezdése szerint ez a bizonyos 14. szakasz 2013. július 1-én lépett hatályba.
A törvény elérhetősége: [link]
Tehát, a bárki számára egyszerűen elérhető jogszabályszövegek alapján az állapítható meg, hogy a kérdezett intézkedés 𝟐𝟎𝟏𝟑. 𝐣ú𝐥𝐢𝐮𝐬 𝟏-é𝐧 𝐦á𝐫 𝐡𝐚𝐭á𝐥𝐲𝐛𝐚𝐧 𝐯𝐨𝐥𝐭.
(Éppen emiatt, például az a biztosító, amelynél a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításom volt, 2015-ben nem is küldött automatikusan bemutatható formátumú papíralapú, vagy kinyomtatható díjigazolást; akinek szüksége volt rá – pl. külföldre készült menni –, az, igényelhette. Illetve, bárki, nem kellett indokolni. Azóta már többször váltottam biztosítót; amelyiknél harmadik éve vagyok, minden évben küldi.
A műszaki vizsgaállomások sem kérik a hatálybalépés óta, de nagyon sokan, én is, az autót vizsgára felkészítő és vizsgára vivő szerelőműhelyt bízunk meg; ott változónak tapasztaltam, hogy mikor álltak el attól, hogy a megbízás kitöltése mellé adjak oda papíralapú díjigazolást. A fiam, mivel megszűnt az a vállalkozás, ahova ilyen célból vitte az autóját, új helyre vitte; ott, múlt év őszén még kérték tőle a papírkát.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!