Lehet abból bajom hogy a nevemre iratnak egy autót?
Sziasztok,
Az a helyzet h apám valamiért nagyon a nevemre akar iratni egy autót. Elvileg azért mert olcsóbb az átírás, súlyadó meg ilyenek. Nem értek hozzá, ez igaz lehet?
Azt tudni kell az öregről h sokat bizniszelt kocsikkal néha átláthatatlan ügyletekkel(anyámmal emiatt is többekközött megy a vita lassan válásig), anyám nem is hajlik rá, őszintén szólva én sem de nagyon akaratos, már-már nem fogad el nemleges választ és kiakad ha nem akarom.
Online az ügyfélkapun már leadott valamit a személyi számommal es lakcímkártya számommal, de személyesen is foglalt időpontot h menjek el a kormányablakba aláírni.
Szóval származhat abbol bajom hogy az én nevemen van az autó és ő az üzembetartó? Illetve mi oka lehet h az én nevem kell hozzá mindenképp?(Az ügyfélkapus ügyet még 31-én akarta leadni mindenkép 2021ben nem 2022ben.)
Köszi.
ma 21:02
Főleg, hogy a papa az üzembetartó. Így mindent neki kell fizetnie.
Nem hogy lehet, hanem ebből biztos, hogy lesz is.
Ugyanis nem olcsóbb semmivel így sem.
Az átírás nem lesz olcsóbb, mint ahogy a gépjárműadó (súlyadó, ha úgy jobban tetszik, csak nem úgy hívják) sem. Egyedül a KGFB-nél jelent eltérést a szerződő személye, de az sem biztos, hogy neked olcsóbb lesz, mint neki.
Viszont mint előttem is írták: ha egy autó nincs a nevén, abból ő jól jöhet ki. Azt nem lehet lefoglalni, az objektív felelősség miatt pedig te fizethetsz akkor is, ha ő csinál vele valami hülyeséget.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!