Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Lehet abból bajom hogy a...

Lehet abból bajom hogy a nevemre iratnak egy autót?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Az a helyzet h apám valamiért nagyon a nevemre akar iratni egy autót. Elvileg azért mert olcsóbb az átírás, súlyadó meg ilyenek. Nem értek hozzá, ez igaz lehet?

Azt tudni kell az öregről h sokat bizniszelt kocsikkal néha átláthatatlan ügyletekkel(anyámmal emiatt is többekközött megy a vita lassan válásig), anyám nem is hajlik rá, őszintén szólva én sem de nagyon akaratos, már-már nem fogad el nemleges választ és kiakad ha nem akarom.

Online az ügyfélkapun már leadott valamit a személyi számommal es lakcímkártya számommal, de személyesen is foglalt időpontot h menjek el a kormányablakba aláírni.

Szóval származhat abbol bajom hogy az én nevemen van az autó és ő az üzembetartó? Illetve mi oka lehet h az én nevem kell hozzá mindenképp?(Az ügyfélkapus ügyet még 31-én akarta leadni mindenkép 2021ben nem 2022ben.)

Köszi.

2022. jan. 1. 20:37
 1/7 anonim ***** válasza:
30%
Felelősség. Ha pl Ő hajt gyorsan akkoris te kapod a csekket.
2022. jan. 1. 20:51
 2/7 veterán vas ***** válasza:
97%
Kíváncsi lennék, hogy mitől olcsóbb egy autó átíratása, vagy súlyadója, ha nem Kovács Lajos névre, hanem pl. ifjabb Kovács Lajos névre történik? :O
2022. jan. 1. 21:02
 3/7 anonim ***** válasza:
96%

ma 21:02

Főleg, hogy a papa az üzembetartó. Így mindent neki kell fizetnie.

2022. jan. 1. 21:16
 4/7 anonim ***** válasza:
84%
Ha zűrös az Öreg, ne vedd a nevedre. Aztán neked mennek a ki nem fizetett parkoló csekkek.
2022. jan. 1. 21:23
 5/7 anonim ***** válasza:
98%
Azért akarja a te nevedre íratni, mert ha ő be bukik bármit akár céget az autó tulajdonosa papíron te vagy nem ő így azt nem tudják sem adó tartozás fejében sem más miatt el venni amit ő csinált mivel ő az üzemben tartó nem a tulajdonos azaz valami stiklije van és ezt így akarja ki kerülni, de beszéld meg vele és mond neki , hogy értelmes magyarázatot adjon , hogy miért a te nevedre akarja íratni nem lesz olcsóbb semmi sem hiába te vagy a tulaj a súly adót és az átirást nem a tulajdonos kora mondja meg
2022. jan. 2. 12:29
 6/7 anonim ***** válasza:
96%

Nem hogy lehet, hanem ebből biztos, hogy lesz is.

Ugyanis nem olcsóbb semmivel így sem.

2022. jan. 2. 15:38
 7/7 anonim ***** válasza:
85%

Az átírás nem lesz olcsóbb, mint ahogy a gépjárműadó (súlyadó, ha úgy jobban tetszik, csak nem úgy hívják) sem. Egyedül a KGFB-nél jelent eltérést a szerződő személye, de az sem biztos, hogy neked olcsóbb lesz, mint neki.

Viszont mint előttem is írták: ha egy autó nincs a nevén, abból ő jól jöhet ki. Azt nem lehet lefoglalni, az objektív felelősség miatt pedig te fizethetsz akkor is, ha ő csinál vele valami hülyeséget.

2022. jan. 4. 10:33

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!