Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Ha belém tolattot xy, akkor...

Ha belém tolattot xy, akkor kinek kell fizetnie ?

Figyelt kérdés

A MC Donald parkolójában parkoltam, mire egy 69 éves papa belém tolatott, annak ellenére hogy dudáltam rá mint egy fél őrült .

( az autón csak gyújtás volt, nem voltam mozgásban )

Mindegy, az első lökhárító kuka lett, és el is akart hajtani, de utánna futottam és kiszedtem az autóból a kulcsot . Amit kesobb tagadott de az anyósülésen levő barátnőm levideozta az esetet .

Rendőrt hivtam, majd megírtuk a papirokat, aláírta amiben elismerte és vállalta a hibát . Van neki is és nekem is kötelező biztosításunk.

( mint kiderült utolag, a papa rendőr volt, bár már akkor gyanakodtam erre amikor a rendőr mézes mázassan beszélt vele..)

Mi ilyenkor a teendő és a sorrend?

Be megyek elsőre a biztosítóhoz vagy először keresnem kell egy autoszervizt ami eggyütt működik a biztosítóval ?

2021. dec. 17. 14:07
 1/4 anonim ***** válasza:
75%

elmész a biztosítóhoz a kitöltött kárbejelentő lappal, a többiről ők tájékoztatnak

szerelőhöz addig ne vigyed, amíg kárfelmérés nem történt meg

2021. dec. 17. 14:32
 2/4 anonim ***** válasza:
68%

az ő biztosítójánál kell jelenteni az esetet, lehet neten keresztül is

jelentkezni fog nálad a kárfelmérő, eljön, fotóz, papírokat tölt ki, aztán a biztosító majd jelentkezik egy ajánlattal

2021. dec. 17. 14:32
 3/4 anonim ***** válasza:
46%

Menj el egy markaszervizbe!

Ott vetesd fel a kárt. Majd oda kimegy a kárszakértő és ott fogja felmérni az autót.

Így jobban jársz, mert jobb ajánlatot fogsz kapni, mintha a biztosítóval te ügyeznél.

2021. dec. 17. 18:13
 4/4 anonim ***** válasza:

Nem kell sehova menned, az ő biztosítójához online bejelented a kárt és pár napon belül keresnek.

Kimegy majd egy kárszakértő, addig ne szedd szét a kocsit, ne javítsd stb. Majd megnézik, aztán adnak egy ajánlatot, egy összegben fizetnek és úgy javítod, ahogy akarod. Vagy szervíz, viszed a számlát és kifizetik az avulással csökkentett értéket. Ilyenkor neked kell előre finanszírozni a javítást

2021. dec. 18. 15:53

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!