Gondot okoz biztosítás szempontjából, ha a férjemmel az egymás nevén lévő kocsikat vezetjük?
A férjem nevén van az autónk, ez egy családi kocsi, amit 99%-ban már csak én vezetek. A szüleimtől megkaptuk az ő kisebb kocsijukat (második autónak használták ők is), hogy a férjem munkába járhasson vele, de ezt az autót viszont, amit kizárólag a férjem vezet, az én nevemre fogjuk írni. A biztosítást ebben az esetben kinek a nevére kössük? Az enyémre, mint tulaj, vagy üzembentartót kell megjelölni? Illetve a családi autó biztosítását át kell írni az én nevemre? Fizet úgy is a biztosító, ha egymás autóit vezetjük, és esetleg kárt okozunk?
Nyilván az anyagi részét közösen álljuk mindennek, így ebből a szempontból nem lenne releváns a váltás, csak kérdés, hogy hivatalosan ilyenkor mi a teendő. Valószínű ugyanahhoz a biztosítóhoz kerül majd a 2. autó is, mint a meglévő.
Köszönöm a válaszokat!
Teljesen mindegy, hogy kinek a nevén van ez max válás vagy halál esetén számít. Én mindent a párom nevére iratok (autók, lakókocsi, utánfutó), mert utálok kormányablakba járni :)
A biztosítás is mindegy, akkor is fizet, ha a férjed nevén lévő autóval okozol kárt.
Annyiban számít, hogy a bónusz besorolást át lehet vinni az új autóra ha volt előtte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!