Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Az én nevemre kerüljön az...

Az én nevemre kerüljön az autó vagy apukáméra?

Figyelt kérdés
25 év alatti vagyok Pesti, 2 éve van jogsim és 100 lóerő körül van az autó, szerintetek mennyi lehet a biztosítás rá nekem kb.? Megéri inkább mondjuk az apukám nevére íratni? 32 éve van neki jogsija, balesetmentes előélet és neki lenne bonus-malusa, de alacsony.
2021. dec. 1. 22:43
 1/6 anonim ***** válasza:
79%
Miért nem számolod ki az egyik netes kalkulátorral? Netrisk, CLB...
2021. dec. 1. 23:05
 2/6 anonim ***** válasza:
95%
Apukádnak sokkal olcsóbb lenne, mint neked, úgyhogy az tűnik logikusnak. De így ha mondjuk 10 év múlva veszel egy kocsit, akkor is nagyon drága lesz az elején, mert ugye az lesz az első kocsid hivatalosan. Az én első autóm apámé volt előtte, nem írattuk át, amikor megkaptam. A második kocsinál viszont úgy voltunk, hogy legyen az én nevemen, aztán kezdődjön el a bonus-malus nekem is. 22 évesen, 4 éves jogsival szintén 100 lóerő körüli, idei gyártású kocsira középvárosban élve nekem 112 ezer Ft/év a biztosítás.
2021. dec. 1. 23:31
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Celszerubb elkezdeni a sajatot, igy az evek soran neked is egyre kevesebb lesz...
2021. dec. 2. 08:05
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Jogsi megszerzésének ideje nem tényező a biztosítóknál.

A terület szorzó elég nagy. Ha apukád is Budapesti, azzal nem nyertek semmit.

Bonus-malus a mostani autójára szól. Egy új (második) autónál ő is A00-ról indulna.

Egyedül a kor szorzó ad ki különbséget, kb. 15-20%. Kor miatt apukádnak már növekedni fog a szorzója, neked csökkenni.

2021. dec. 2. 08:11
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Ami fontos a dönteshez:

Ha apukád is pesti, neki is drága lesz.

Ha van saját kocsija, a bonus csak arra él, a "tiéd" 2. autó, ugyanúgy A0-bol indulna.

Ha nincs saját kocsija, akkor lehet hogy már bonusa sincs (2 év alatt elveszik).

Ha egyszer lesz kocsid, megszokod, nem tudod letenni, szerintem érdemes saját bonust elkezdeni.

2021. dec. 2. 09:14
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

✎ „Jogsi megszerzésének ideje nem tényező a biztosítóknál.” [4/ 2021. dec. 2. 08:11]

Ellenpéldák:

• AEGON: H táblázat 5. 5. Jogosítvány korrekció

A szerződő jogosítványának megszerzésének időpontjától függő korrekciós szorzó, amelyet a 2012.01.01., vagy későbbi kockázatviselési kezdetű meglévő és minden új szerződésre akkor kell alkalmazni, ha a szerződés megkötésének időpontjában a szerződőnek nem volt, vagy nincs jogosítványa, illetve jogosítványát 2018-ban vagy azt követően szerezte.

A korrekciós szorzót kizárólag természetes személy szerződő esetén kell alkalmazni.

[link]

• ALLIANZ: II. Szerződő adatai

Szerződő jogosítványának kora: 2021 - „B” kat. jogosítvány megszerzésének éve (ha van jogosítványa) ← Ebben a díjszorzó 26, ha 0 éves; 21, ha 1 éves, 14, ha 2 éves stb.

[link]

És a MABISZ honlapján ez csak a névsor szerinti első két biztosító.

2021. dec. 2. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!