Ha most december 3.an vasarolok autot mennyi idom van atiratni 15nap? Vagy a veszhelyzet miatt több?
A veszélyhelyzet miatt csak meglévő lejáró okmányok érvényességét hosszabbították meg; ennek egy speciális esete a forgalmi engedély érvényességének meghosszabbítása, ami a műszaki vizsgát is kitolja. Persze, mindez csak Magyarországon érvényes.
Nem tudom, hogy miért kérdezed?
Ha csak sokára tudnál időpontot foglalni, és nem akarsz a jelenlegi járványhelyzetben időpontfoglalás nélkül várakozni, akkor megoldás lehet egy környező kisebb településen foglalni időpontot. Én már évtizedek óta így teszek: nemegyszer volt, hogy a közeli nagyvárosban több mint egy hónap múlva lett volna foglalható időpont, egy nem sokkal messzebb levő kisvárosban délután tudtam időpontot foglalni másnap délelőttre.
Ha pénzügyi gondot jelent, akkor nincs megoldási javaslatom. Csak figyelmeztetni tudlak: a határidőből kifutás esetén a kormányablak, okmányiroda automatikusan továbbítja az adatokat a NAV-hoz, és ők adóbírságot szabnak ki, ami többszöröse az átíráskor fizetendő illetéknek és adók módjára hajtható be. Ugyanis a mulasztással állami illetékbevétel marad el.
Más ok nem jut eszembe.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!