Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Gépjármű vagyonszerzési...

Gépjármű vagyonszerzési illetéket kormányablakban is van lehetőség befizetni?

Figyelt kérdés
Mikor megyek átiratni a járművet akkor átírással együtt az illetéket is be tudom fizetni?

2021. okt. 28. 05:46
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, de csak bankkártyával.
2021. okt. 28. 06:58
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak lehet, hanem kell is.

Helyszínen kártyával, vagy ki kell menni a postára, de addig nem írják át amíg nem fizetted be

2021. okt. 28. 07:15
 3/8 anonim ***** válasza:

Veszprémben megszűntették a pénztárat. Gondolom költségcsökkentés címén.

Adnak csekkeket, és át kell battyogni a postára.

2021. okt. 28. 08:28
 4/8 anonim ***** válasza:
Illetve azt se felejtsd el, hogy csak az átírást is úgy vállalják hogy van biztosításod a kocsira, ami totálisan logikátlan, mert a Te forgalmidat nem tudod előre megadni, hanem a régit kell megadni, amivel megvetted, és aztán Neked kell majd a biztosítót felhívni, hogy javítsák ki. Ilyen szempontból ez a dolog logikátlan. Már csak azért is, mert amíg nincs KGFB-d, addig a MABIZ fizet, azaz, ha pl vétel után 4-5 nappal később kötsz biztosítást, az plusz 1500Ft lesz kb. Tehát a kormányablak logikáján is kellene változtatni, mert nekem pl kellemetlen, hogy 2* kell a biztosítóval az ő hülyeségük miatt foglalkozni. Nekem annyi a KGFB, hogy egy évben kétszer foglalkozom vele. 1szer mikor lemondom egyszer mikor megkötöm az újat és befizetem. Ezen kívül semmit.
2021. okt. 29. 10:08
 5/8 anonim ***** válasza:

Te miről beszélsz? Mit kell a forgalmin megadni a biztosításhoz?

Annyit kell megadni, hogy kb. mikor volt műszakiztatva (180 napon belül?), meg az autó adatait. Semmi személyhez kötött információt nem kell megadni, amit aztán javítani kell később.

2021. okt. 29. 10:31
 6/8 anonim ***** válasza:

#5: Szerintem az eurotax kóddal kever valamit #4.

nekem soha semmit nem kellett a biztosítóval utólag kavarni emiatt.

2021. okt. 29. 11:06
 7/8 anonim ***** válasza:
Márpedig nálam a köbe kérte a forgalmi számát. És a régit kellett megadni.
2021. okt. 29. 21:04
 8/8 anonim ***** válasza:

Két éve a Groupamánál is kötelező adat volt a forgalmi engedély számának megadása, mikor használt autót vettem.

Az adás-vétel másnapján átírattam, helyben nyomtatták az új forgalmit, így délután már tudtam közölni a biztosítóval az új számot, még a szerződés kiküldése előtt. A gond az volt, hogy az új forgalmiról fénymásolatot is kértek, de a nyomtatóm biztonsági jellel ellátott irat (és pénz) szkennelését, másolását megtagadja. Szerencsére a családban van „elnézőbb” nyomtató is, így be tudtam szkennelni.

Semmiféle eurotaxtról nem volt szó. A forgalmi engedély, az, forgalmi engedély.

Képfájlban el is van mentve a szerződésajánlat, amelyben szerepel a forgalmi engedély száma; valamint a Groupama belső levelezési rendszerében elküldött és visszaigazolt új forgalmi fényképe.

Próbálkoztam itt bemutatni, csak annyira tele van adattal, hogy szinte mindent el kéne takarni.

2021. okt. 31. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!