Érvényes műszaki nélkül, adás-vételi szerződéssel át tudom íratni az autót?
Vásároltam egy autót, amelynek le van járva a műszaki vizsgája. Azt az információt kaptam, hogy átíratás csak eredetiségi vizsgával és érvényes műszaki vizsgával lehetséges.
Valóban csak a meglévő fent említett dokumentumokkal íratható nevemre az autó, vagy van lehetőség ezek nélkül is az átíratást elvégezni?
Nem kell érvényes műszaki, de így az új forgalmit nem kapod meg hozzá.
Lehet, hogy ideiglenesen ki is kell vonatnod forgalomból. Majd okmányirodában elmondják.
Eredetiségvizsga kell az átíráshoz, oda akkor tréleren kell vinned.
Átíráskor kérd az ideiglenes kivonást is, mert ezek szerint nem lesz egyhamar érvényes műszakija.
Adás-vételi szerződéssel tudom igazolni a tulajdonos váltást? Arra gondolok, hogy bemutatom a szerződést, és ha megvan a műszaki+eredetiségi akkor átiratom?
Igazából akié volt az autó szeretné, ha már nem lenne a nevén. De a fentebb leírt okok miatt normál úton nem megy az átiratás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!