Az allianznál tényleg nem számit ha nyári gumit használsz télen?
ügyfélszolgálatos ilyet mondott, hogy ne foglalkozz a cégével kötött szerződés részleteivel? Ez nagyon gáz.
Én nem lennék annyira biztos, ha ezzel kibújhatnak egy nagyobb kártérítés alól, akkor majd kivizsgálják mi volt az autódon.
Ügyfélszolgálatosnak, pláne szóban, semmi sem drága...
Egyébként nem lenne célszerűbb a biztonság szempontjából gumit választani a biztosító állásfoglalása helyett?
#6 értsd meg, hogy teljesen más hideg úton az irányíthatóság és a féktáv a nyári és a téli abroncs között.
Vezethetsz akármilyen óvatosan, vannak helyzetek, amiben nagyon nem mindegy, hogy mit szereltél a kocsidra. Hogy eddig nem volt baleseted, jó dolog, de nem jelent semmit.
Én sokáig jártam nyári gumival télen is. Utána vettem prémium télit.
Az én tapasztalatom, hogy amíg nincs latyakos/havas út addig lehet minusz 10 fok is nem gáz a nyári gumi. De ha már latyakos akkor nyárival oldalra csúszkál a kocsi.
Négyévszakost vegyen aki nem akar gumit cserélni állandóan. Nexen kiváló gumikat csinált. Több munkatársam vett és a hegyekbe is azzal mentünk.
A kérdésre is válaszolva. Kötelező biztosításnál nem is szabad bejelölni, hogy az évszaknak megfelelő gumival jársz, mert egy Ft-al nem lesz olcsóbb amiatt. CLB.hu-n kalkuláltam és forintra ugyan annyi volt mind a 10 biztosítónál akkor is ha bejelöltem, hogy évszaknak megfelelő gumival járok.
Viszont ha be van jelölve akkor balesetnél beleköthetnek és fognak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!