Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Az allianznál tényleg nem...

Az allianznál tényleg nem számit ha nyári gumit használsz télen?

Figyelt kérdés
Elvileg be van jelölve az evszaknak megfelelő gumi, de ma azt mondták az ügyfélszolgálaton hogy teljesen mind1 mert soha senki nem fogja ellenőrizni. Valakinek volt ezzel tapasztalata? Neadjisten balesete?

2021. okt. 20. 21:38
 1/9 anonim ***** válasza:
97%

ügyfélszolgálatos ilyet mondott, hogy ne foglalkozz a cégével kötött szerződés részleteivel? Ez nagyon gáz.

Én nem lennék annyira biztos, ha ezzel kibújhatnak egy nagyobb kártérítés alól, akkor majd kivizsgálják mi volt az autódon.

2021. okt. 20. 21:46
 2/9 anonim ***** válasza:
19%
Mióta az eszemet tudom csak nyári gumival járok(télen is). 10év alatt csak egy koccanásom volt, az én hibámból, nyár volt. Nem kell parázni, ésszel kell vezetni.
2021. okt. 20. 21:47
 3/9 anonim ***** válasza:
Nyilván nem fogják ellenőrizni, amíg nem csinálsz marhaságot. Viszont jó eséllyel fizetheted zsebből a kárt, ha azt hozzák ki, hogy ez okozta.
2021. okt. 20. 23:19
 4/9 anonim ***** válasza:
93%
#2 nem véletlenül nem szabad télen nyári gumival közlekedni. Az anyag nem úgy viselkedik hidegben, és a futófelület sincs úgy kialakítva, hogy megbirkózzon a hóval és a latyakkal. Ha ennyire lusta vagy kereket cserélni, akkor inkább használj all-seasont. Akár volt baleseted, akár nem, rendkívül veszélyes és felelőtlen, amit csinálsz.
2021. okt. 20. 23:31
 5/9 anonim ***** válasza:
91%

Ügyfélszolgálatosnak, pláne szóban, semmi sem drága...

Egyébként nem lenne célszerűbb a biztonság szempontjából gumit választani a biztosító állásfoglalása helyett?

2021. okt. 21. 06:59
 6/9 anonim ***** válasza:
4-es a balesetem nyáron történt. Szerintem meg az a felelőtlen, aki télen latyakba téli gumival ugyanúgy megy, mint ha csont száraz lenne az út.
2021. okt. 21. 07:16
 7/9 anonim ***** válasza:

#6 értsd meg, hogy teljesen más hideg úton az irányíthatóság és a féktáv a nyári és a téli abroncs között.

Vezethetsz akármilyen óvatosan, vannak helyzetek, amiben nagyon nem mindegy, hogy mit szereltél a kocsidra. Hogy eddig nem volt baleseted, jó dolog, de nem jelent semmit.

2021. okt. 21. 09:15
 8/9 anonim ***** válasza:
Ha meg éppen szakad a hó és mindenki csúszkál össze vissza, akkor meg alapból nem indulok el kocsival. Van nekem két szép lábam is.
2021. okt. 21. 09:18
 9/9 anonim ***** válasza:

Én sokáig jártam nyári gumival télen is. Utána vettem prémium télit.

Az én tapasztalatom, hogy amíg nincs latyakos/havas út addig lehet minusz 10 fok is nem gáz a nyári gumi. De ha már latyakos akkor nyárival oldalra csúszkál a kocsi.

Négyévszakost vegyen aki nem akar gumit cserélni állandóan. Nexen kiváló gumikat csinált. Több munkatársam vett és a hegyekbe is azzal mentünk.

A kérdésre is válaszolva. Kötelező biztosításnál nem is szabad bejelölni, hogy az évszaknak megfelelő gumival jársz, mert egy Ft-al nem lesz olcsóbb amiatt. CLB.hu-n kalkuláltam és forintra ugyan annyi volt mind a 10 biztosítónál akkor is ha bejelöltem, hogy évszaknak megfelelő gumival járok.

Viszont ha be van jelölve akkor balesetnél beleköthetnek és fognak is.

2021. okt. 24. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!