Lehet kérvényezni a biztosítási összegem csökkentését?
Most volt az évvfordulóm a biztosítónál, lecsúsztam a váltásról egy nappal.
Jelenleg az Alliaznál van KGFB-om ami egy évre 107.000Ft B4 kategóriában, mikor kiszámolta nekem a netrisk.hu a biztosítási összegem az Alliaznál 75.000Ft jött fel az-az, ha felmondtam volna és oda mentem volna vissza is kevesebb lenne az éves biztosításom, mint így hogy maradtam. Ez ellen lehet bármit is tenni?
Sajna nem, majd jövőre.
Azaz elviekben meg lehetne csinálni oda-vissza üzembentartó váltással, de az több lenne, mint amit most nyernél vele.
allianz.hu/atdolgozas
hátha valahogy átcsúszik még
"az-az, ha felmondtam volna és oda mentem volna"
Nekem meg nagyanyám ha sárga lett volna meg csilingelt volna.......
Írjál nekik, vagy hívd fel őket. A szerződést tudják módosítani, csak nem kötelezhetőek rá.
Egyébként még azzal szoktak szórakozni, hogy átmenetileg kivonják forgalomból, ezzel megszűnik a biztosítás, majd rögtön vissza és köthetnek újat.
az allianz.hu/atdolgozas link jó tipp, de csak ha a rendes évforduló nem telt le, max a 30 nap türelmi idő. Az hogy a szerződő cseszett rá, már nem a biztosító hibája. 50 nappal forduló előtt ír az új díjról és még többször utána hogy esedékes lesz.
A törvény előírja, hogy a díj nem csökkenthető az aktuális évfordulóban.
"Egyébként még azzal szoktak szórakozni, hogy átmenetileg kivonják forgalomból, ezzel megszűnik a biztosítás"
nem szűnik meg csak szüneteltetődik (és a díjfizetés is). És közlekedni se lehet így vele...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!