Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Hogy tudnám csökkenteni a...

Hogy tudnám csökkenteni a kötelezőt? Miért sok egy olyan autóra ami lomha?

Figyelt kérdés
Venni szeretnék egy dízel autót (VW vagy Opel astra F), de bármelyiket is venném lomha kocsi lesz. Ennek ellenére a kötelező 80 ezer ft környékén lenne. Ezt igazságtalannak tartom, mert friss jogsis révén úgyis lassan fogok menni, illetve ezekkel az autókkal nem is lehet száguldozni. Van valami módszer arra, hogy lejjebb tudjam vinni a kötelezőt?
2010. júl. 24. 10:44
 1/8 anonim ***** válasza:

www.genertel.hu/kotelezo

Nagy öreg autóra a legjobb, szerintem.

Ha szerencséd van, évi 40e alatt megkötheted.

2010. júl. 24. 10:51
 2/8 anonim ***** válasza:
Azért lesz sok, mert a kötelező mértéke nem az autó teljesítményétől függ elsősorban. Például az egy negatív tényező, hogy friss jogsis vagy (valószínűlegelég fiatal is), így nagyobb a kockázat. Ha ehhez még bp-i is vagy, akkor megint csak nem lesz kedvezőbb a biztosítási díjad.
2010. júl. 24. 10:57
 3/8 anonim ***** válasza:

Ja, igen. Csökkentés: ne a te nevedre vegyetek autót, hanem apukádéra vagy anyukádéra. Esetleg kis faluban lakó nagyszülő nevére és akkor a biztosítási díj jelentősen kevesebb lehet.

De pl. a netrisk.hu-n van kalkulátor,különböző adatokkal készíts kalkulációkat, hogy hogyan jöhetnél ki legjobban.

2010. júl. 24. 11:10
 4/8 A kérdező kommentje:
az igaz hogy halmozottan hátrányos helyzetű vagyok, viszont más autóra akár még 50 is lehetne. szóval az nem fair hogy 30-al több azért, mert egy nagyobb (igaz lomhább) autót szeretnék. és az hülyeség hogy a friss jogsis a nagy kockázat mert minden statisztika azt mutatja, hogy 2 év után okoznak sok balesetet a kezdők. egyébként meg undorítónak találom azt a hozzáállást, hogy mindenki A0-ról indul, azaz alapból úgy indulnak ki, hogy tuti balesetezni fogsz. ezt épp hogy fordítva kéne. mindenki fizet alap díjat, és aki balesetezik az utána többet. két baleset után még többet, és így tovább... az is vicc, hogy kb 400-500ért vennék autót, és 80 a bizt. nagyjából 4 év után ugyanannyit költök bizt.-re mint a kocsira.... nevetséges
2010. júl. 24. 11:12
 5/8 A kérdező kommentje:
a családban mindenki pesti, és bárkiére számolom, mindig ennyire jön ki (apámnak második autó lenne, ami A0-ról indul, anyunak nincs jogsija, rokonoknál hasonló a szitu). viszont ha máséra veszem, nem kezdődik el az én B/M-em, tehát még évek múltán is A0-ból kezdenék...
2010. júl. 24. 11:14
 6/8 anonim ***** válasza:

Jövőre ha minden igaz teljesitmény alapon lessz elbírálva a biztosítási díj!

Ez azt jelenti hogy nem az autó hengerürtartalmát(ccm)veszik figyelembe hanem a motor teljesítményét(kw)

Tehát ha olcsóbb biztosítási dijjat szeretnél kis diesel-t vegyél!

Megoldás lehet az elöttem szóló ötlete a vidéki rokonokkal is:-)

Remélem valamit tudtam segíteni.

Üdv!

2010. júl. 24. 11:26
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha nagyon nem megfelelő ez a mostani ár,várj 2011ig!Kb. fél év van még hátra ebből az évből,azt meg kibírod azért!Bár ha fizetnél,akkor sem kéne olyan sokat,mert elég ez a fél év,jövőre meg olcsóbb lesz úgy is!
2010. júl. 24. 11:40
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekem 26E/negyed év. Fiatal pesti 1,6os autó. Felháborítóak a biztosítási díjak. Míg egy öreg ember 60+ akinek már nincs olyan reakció ideje mint nekem filléreket fizet biztosításra és azért van meg az EÜ alkalmasságia mert évtizedek óta ugyan ahhoz az orvoshoz jár aki ki sem vizsgálja csak nyom egy pecsétet a megfelelő helyre. A másik meg hogy pesten mindenkinek drága a biztosítása. Miért? A legtöbb baleset szerintem két város közötti úton történik.
2010. júl. 25. 13:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!