Lehet egyszerre kifizetni mindkét gépjárműadó részletet?
Mehet egyben.
"a 410-es adónemhez tartozó, 10032000-01079160számú,NAV Belföldi gépjárműadó bevételi számlára. A befizetéskor az átutalási bizonylat közlemény rovatába először az adószámot vagy az adóazonosító jelet kell beírni, majd a jármű rendszámát. Ha ez elmarad, akkor a NAV nem, vagy csak késedelmesen tudja a befizetett összeget a befizetőhöz kapcsolni."
Persze!
Az egész éves internet díjadat is fizetheted egyszerre, hiába van 12 db csekk!
Én is elolvastam ezt a részt, de ebből számomra pont nem derült ki, hogy mehet-e egyben. Illetve a levélben csak annyi van, hogy "Befizetéskor adószámot vagy adóazonosító jelet mindig fel kell tüntetni...".
A rendszámot nem említi.
Cserébe azt írja, hogy két részletben "kell" megfizetnem az összeget, amit lehet úgy is értelmezni, hogy nem szabad egyben.
Köszi a többieknek!
"Befizetéskor adószámot vagy adóazonosító jelet mindig fel kell tüntetni...".
A rendszámot nem említi.
Igen mivel a gépjármű adó nem magára a gépjárműre, hanem a üzembentartó személyére szól. Például ha neked több jármű van a neveden akkor is csak egyetlen határozatot kapsz, ahol tételesen fel lesz sorolva az adó járművenként, de ugyanúgy csak 2 csekk lesz a borítékba amin az összes jármű összevont adója van.
Ezt jó tudni, mert következő héttől lesz egy 2. motorom is. Köszi. Jövőre akkor már ezt is tudom.
Csak az első válaszoló kommentjére reagáltam, ahol olyat idézett, amely szerint kell a rendszám is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!