Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Egyszerűen nem találom a...

Egyszerűen nem találom a jelenleg is élő kötelező biztosításomat igazoló papírt. Viszont kaptam papírt a megújításásról a következő időszakra vonatkozólag. Akkor csak van biztosítás jelenleg is autón nem?

Figyelt kérdés
2021. márc. 8. 18:41
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
de ott megtaláltam, lefényképeztem.. köszi.. ez olyan mint a sárga csekk letépett része? bizonyítja? ott van trankazció azonosító minden
2021. márc. 8. 19:40
 12/17 anonim ***** válasza:
Persze, ott van rajta a címzett, az összeg, tán még a szerződésszám is, nem?
2021. márc. 8. 19:43
 13/17 anonim ***** válasza:

Ha ennyit is elfogadnak, akkor látszik mennyire szarnak bele a műszakin.

X összeget átutalt egy biztosítónak, ennyit bizonyít a számlakivonat.

Ez lehetne a másik autójuk biztosítása is.

2021. márc. 8. 19:45
 14/17 A kérdező kommentje:
igen ég a szerződésszám is, utolsó hozzászóló, nem mert mutatja a kötvényszámot a megjegyzésben,
2021. márc. 8. 19:50
 15/17 anonim ***** válasza:

Ha kötvényszám alapján le tudják kérdezni, akkor rendszám alapján is.

Nekem nem kérték, pedig kinyomtattam az igazolást.

2021. márc. 8. 19:54
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Más a szerződés, és más a díjigazolás.

Ha kaptál a következő biztosítási évre szóló díjajánlatot, akkor biztosan van kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás szerződésed. A díjajánlaton szerepel több szerződési adatod, például a kötvényszám, az évforduló időpontja stb. (Ezt, jogszabály szerint, legkésőbb 50 nappal az évforduló előtt kellett megkapnod.)

Már 2013. óta nem szükséges a díjfizetést igazolni, feleslegessége miatt több biztosító is csak kérelemre küld díjigazolást.

„közlekedési igazgatási eljárásokban és a gépjármű időszakos vizsgálata során, továbbá a közúti forgalomban résztvevő jármű ellenőrzésekor a biztosítási fedezet fennállását az ellenőrzésre jogosult hatóság elektronikus úton, közvetlen lekérdezéssel, a kötvénynyilvántartó szervvel számítógépes kommunikációs kapcsolat segítségével ellenőrzi.”

↑ 2009. évi LXII. törvény a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról 45. § (1)

2021. márc. 8. 21:18
 17/17 anonim válasza:
Nem tudom melyik biztosítónál van a szerződésed, de amit online vagy emailben az ügyfélszolgálatnak címezve is lehet kérni az az úgynevezett fedezetigazolás.
2021. jún. 21. 16:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!