Egyszerűen nem találom a jelenleg is élő kötelező biztosításomat igazoló papírt. Viszont kaptam papírt a megújításásról a következő időszakra vonatkozólag. Akkor csak van biztosítás jelenleg is autón nem?
Ha ennyit is elfogadnak, akkor látszik mennyire szarnak bele a műszakin.
X összeget átutalt egy biztosítónak, ennyit bizonyít a számlakivonat.
Ez lehetne a másik autójuk biztosítása is.
Ha kötvényszám alapján le tudják kérdezni, akkor rendszám alapján is.
Nekem nem kérték, pedig kinyomtattam az igazolást.
Más a szerződés, és más a díjigazolás.
Ha kaptál a következő biztosítási évre szóló díjajánlatot, akkor biztosan van kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás szerződésed. A díjajánlaton szerepel több szerződési adatod, például a kötvényszám, az évforduló időpontja stb. (Ezt, jogszabály szerint, legkésőbb 50 nappal az évforduló előtt kellett megkapnod.)
Már 2013. óta nem szükséges a díjfizetést igazolni, feleslegessége miatt több biztosító is csak kérelemre küld díjigazolást.
„közlekedési igazgatási eljárásokban és a gépjármű időszakos vizsgálata során, továbbá a közúti forgalomban résztvevő jármű ellenőrzésekor a biztosítási fedezet fennállását az ellenőrzésre jogosult hatóság elektronikus úton, közvetlen lekérdezéssel, a kötvénynyilvántartó szervvel számítógépes kommunikációs kapcsolat segítségével ellenőrzi.”
↑ 2009. évi LXII. törvény a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról 45. § (1)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!