Koccanásos baleset után hatalmas kár igény?
Még a nyáron hátulról belementem egy álló autóba.
Szerencsére csak koccanás volt.
Hátsó lökhárító egy helyen behorpadt és felületi karcolások keletkeztek.
Betétlapot írtunk.
Karácsony előtt jött a biztosítomtól a levél 749.999 ft-os kárról. Pár napra jött még egy levél újabb 28.500 ft-os kárigénylésről.
Biztosítom mindent fizetett.
Nem értek egyet az összeggel, vannak képeim a sérülésekről.
Járt már valaki így?
Tehetek bármit?
Előre is köszönöm a választ!
A lökhárító csak egy darab műanyag héj, a mögött van egy energiaelnyelő betét és maga a fém karosszéria. A lényegi sérülés nem a műanyag héjon keletkezik, mert az hajlékony és annak nem is az ütközési energia elnyelés a feladata. Az csak egy dísz. Ilyenkor a nagyobb kár mindig mögötte van, ami elsőre nem látszik.
Lehet reális az összeg, főleg ha olyan a másik fél biztosítása hogy nem avultat / új az autó.
A lökhárító nem csak egy darab hajlított fém/műanyag lemez. Van benne csillapító szivacs, fém merevítők, tartó pöckök, stb... Persze az új alkatrészeket arany áron mérik, egy sima hétköznapi 7 milliós autón lehet egy lökhárító csere 500 ezer Fitying, ha mindent szakszerűen lecserélnek és fényeznek. És akkor még nem sérült meg a kasztni hátulja, nem tekeredett meg a padlólemez, nem nyílt légzsák.
Neked teljesen mindegy, mennyibe kerül a javítás, azt úgyis a kötelező felelősségbiztosítód fizeti, neked akkor is annyival emelkedik jövőre a biztosítási díjad, ha 100ezer és akkor is, ha 8 Millió Forint a javítási költség. 50ezer alatt érdemes számolgatni, hogy nem járnál-e jobban, ha kifizeted a javítást, mert akkor nem csökken a bónuszod és nő a biztosítási díjad.
Elvileg a biztosításod díjára nincs hatással a kifizetett kár összege.
Nálam is 10+ éves SX4 horpadásra kifizettek 500k körül. Pedig a kárszakértő még fel is hívott, hogy az én autómat is megnézné, mert leírás alapján olyan kárt akarnak felvetetni, ami szerinte nem akkor keletkezett. Gondolkoztam rajta, hogy bejelentem a biztosítónál, hogy biztosítási csalást sejtek, de pont az első mondat miatt nem foglalkoztam vele.
Pont így jártam. Azonos évjáratú volt a két jármű, csak a kártszenvedett vétlen autó kárkifizetése annyi volt mint a tiéd. Az ugyanis eredetileg szalonautóként háromszor annyiba került mint az enyém.
Azt ajánlották, fizessem ki. Mert ha nem, akkor visszaesek kettőt a bónuszban, és a következő évben már sokkal több lesz a kgfb díj.
megrémültem, és átkéredzkedtem egy másik biztosítóhoz.
Nem mindegy, hogy minek ment neki. Ha pl. egy Bentlynek, akkor még felettéb olcsó is a javítás...
Egyébként meg a látható és a valós kár a lökhárító estén nagyon eltérhet a fent már leírt okokból kifolyólag.
Voltam mind a két oldalon.
Gitetlenkedtem az összegen.
De amikor engem löktek hátba, akkor is.
A sérülés sokkslnagyobb volt, mont gondoltam.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Ha 45 napon belül befizetem a fennt említett összegeket akkor nem érinti a bónuszbesorolást.
Amennyiben nem történik meg részemről a befizetés akkor változik a bónuszfokozat. Még nem tudom ez milyen mértékben fogja befolyásolni a kötelezőt.
Attól is függ milyen kocsi volt.
Mert ha épp egy 40 millás BMW individual fényezéssel, akkor elképzelhető az összeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!