Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Ha online kötöm a kötelezőt,...

Ha online kötöm a kötelezőt, hogyan validálják a lakcímemet?

Figyelt kérdés
A Posta Biztosító oldalán csak beírtam a címem, és kifizettem a kötelezőt. Hogyan és mikor validálják, hogy tényleg az a cím szerepel-e a lakcímkártyámon?
2020. nov. 1. 08:58
 1/10 anonim ***** válasza:
48%

A te érdeked hogy stimmeljen

Ugyanis ha nincs érvényes kötelező biztosításod mert valamit elrontottál, akkor téged büntetnek meg,nema biztosítót.

2020. nov. 1. 09:27
 2/10 belapus ***** válasza:
100%
Gondolom, a végén nyilatkoztál arról, hogy az általad megadott adatok helyesek.Amennyiben valótlan adatokat írtál, a gondjait akkortól kezdődnek, amikor - bármilyen okból - szükséged lesz a biztosításra.
2020. nov. 1. 09:29
 3/10 anonim ***** válasza:
26%
Azt ugye azért tudod, hogy biztosítási csalásra készülsz?
2020. nov. 1. 10:44
 4/10 anonim ***** válasza:
0%
Be kell küldened a lakcímkártyádat (fotózva, szkennelve).
2020. nov. 1. 10:47
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Biztosításkötésekkel foglalkozom. Gyakorilatilag semmi. Mivel a cím úgyis változhat, és évközbeni költözés nem befolyásolja, mert csak évfordulóval változhat a tarifa. Elméletileg ha kár van, akkor ellenőrizhetik, de akkor se feltétlen lesz semmi. Ez NEM biztosítási csalás. És lakcímkártyát se kell beküldeni.
2020. nov. 1. 21:59
 6/10 anonim ***** válasza:
Szóval azt mondjátok lehet igazolvány nélkül KGFB-t kötni? ez elég aggályos..
2020. nov. 2. 07:27
 7/10 anonim ***** válasza:
Ez a netes kötés meg az automatikus kockázatelbírálás/tarifálás lényege... ha nem valós egy adat nem is fog összefutni átíráskor a kéz adat.
2020. nov. 2. 08:17
 8/10 anonim ***** válasza:

#7: én is online kötöm a KGFB-t 2009 óta.

meg elég sok szolgáltatásra szerződtem online, de MINDIG kellett beküldenem fényképet az igazolványomról.

Persze ha időközben változik a lakcím, az más helyzet, az a te felelősséged, hogy bejelentsd

2020. nov. 2. 09:13
 9/10 anonim ***** válasza:
én is kötöttem többször alkusznál, meg közvetlenül biztosítónál. Sose kért, csak aláírást pl a megbízáshoz, de közvetlenül kötve azt sem. Nem is hallottam ilyet pedig én évek óta konkrétan biztosításokat kötök mint ügynök. Nem tudom hol kér...
2020. nov. 2. 09:40
 10/10 anonim ***** válasza:

netrisk.hu kért

hús-vér buztosítási alkusz is kért a szalonban

2020. nov. 2. 09:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!