Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Hogyan tudom a vásárlás után...

Hogyan tudom a vásárlás után egyből hazavinni az autót?

Figyelt kérdés

Elvileg az adásvételi aláírásakor megszűnik a biztosítás.

10 percre lakom a vásárolni kívánt autótól. Hogyan tudom hazavinni a lábán,hogy ne *** meg? Köszi

2020. okt. 29. 18:53
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Manapság már interneten percek alatt lehet KGFB-t kötni. Ha már biztosan tudod, hogy meg fogod venni, akkor előre megkötöd úgy, hogy akkor kezdődjön a kockázatvállalás, mikor elhozod az autót. Ha nem vagy benne ennyire biztos, akkor az adásvételkor kötöd meg. Mindkét esetben azonnal kapsz egy ún. ajánlati igazolást, amivel tudsz közlekedni a KGFB-kötvény megérkezéséig.
2020. okt. 29. 19:02
 2/6 anonim ***** válasza:
Online biztosításkötés. Ennyi.
2020. okt. 29. 19:06
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy oldottam meg, hogy a tényleges időponthoz képest 30 percet rászámoltam. Ha megállított volna a rendőr, akkor csak a forgalmit adtam volna oda. Mondjuk én a kollégámtól vettem a kocsit, aki megbízott bennem.
2020. okt. 29. 19:07
 4/6 A kérdező kommentje:

Sajnos veterán autóról van szó, így a biztosítás előtt még ilyen veterán minősítést is kell csináltatnom a kedvezményes biztosításhoz.

Ez az időeltolás okos,csak 10 percre lenne szükségem!

Köszönöm szépen

2020. okt. 29. 19:30
 5/6 anonim ***** válasza:
59%

Hívd fel a biztosítót és kérdezd meg visszakapod-e a különbözetet, ha utólag csinálod meg a veterán minősítést. Bonus-malus-nál pl. igen, vssszakapod, ha pl. egy évre befizetsz, de fél év után átrakod rá a bonuszod másik autóról.

Másik megoldás, hogy az autót elhozza hozzád az eladó, ott írjátok alá, aztán egy másik autóval hazaviszitek őt.

2020. okt. 29. 19:46
 6/6 anonim ***** válasza:

Megkötöd a KGFB-t, ami azonnal él.

Eg év múlva újrakötöd. Ha neked ez a pár ezer Ft bukta nem fér bele, akkor a veteránozás sem.

Vagy csinálhatod azt, hogy megkötöd a KGFB-t, de nem fizeted be a díjat, így egy idő után automatikusan megszűnik a biztosítás. Csak azt kell kimatekozni, mikor kösd újra, hogy a fedezetlen napok ne vigyék el a nyereség többszörösét.

Még egyszerűbb dolog, hogy nálad írjátok meg az adásvételit, ahogy javasolták. Vagy tréleren viszed el a kocsit.

Viszont ha te mindenképpen meg akarod várni a veterán minősítést akkor lesznek fedezetlen napjaid is. (Mi van ha elsőre nem kapja meg a minősítést?)

2020. okt. 30. 08:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!