Első jogosítványt mikor kapom kézhez a kérelem beadásától számítva?
Tegnapelőtt voltunk anyával az okmányirodában, emrt neki is elá keleltt írnia.
Ott odaadták a papírt amivel vezethetek amíg meg nem érkezik a jogsi. Eddig oké, de higgyek-e nekik, ha azt mondták, hogy 8 munkanapon belül érkezik a címemre a jogsi???
Persze, ez a jelenleg hatályos jogszabály: [link]
"3. §
(2) Magyarország területén a járművezetési jogosultság igazolására alkalmas:
a) a vezetői engedély igénylésétől az új vezetői engedély kézhezvételéig, de legfeljebb a kérelem benyújtásától számított 30 napig
aa) a vezetői engedély kiállítására irányuló kérelem adatlap,
ab) az elektronikus ügyintézési ponton keresztül sikeresen benyújtott vezetői engedély pótlás iránti kérelemről az elektronikus ügyintézési pont által kiállított bizonylat;
[...]"
És itt olvashatod a rendelet június 18 előtti állapotát:
Ebben még ez szerepelt:
"3. §
(2) Magyarország területén a járművezetési jogosultság igazolására alkalmas:
a) a vezetői engedélyben feltüntetett kategória tekintetében a lejárt érvényességű vezetői engedély és a vezetői engedély kiállítására irányuló kérelem adatlap az új vezetői engedély kiadásáig, de legfeljebb a kérelem benyújtásától számított 60 napig.
[...]"
Tehát 2020. június 18. óta szabad vezetni az okmányirodában kapott adatlappal.
Én tegnap kaptam meg. 4 munkanap alatt elkészült. :)
Az ideéglenes papirra aztmondták azzal ne vezessek.
Lepontoztak,igazat mondtam.
Ennyi az oldal ,hellóó.
2024 júniusából is visszaigazolnám a felhasználót aki a jogszabályt idézte. Szabad vezetni.
Itt is van egy link: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!