Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » El lehet adni legalisan egy...

El lehet adni legalisan egy olyan autot, aminek csak a rendszama van meg?

Figyelt kérdés
2020. szept. 2. 08:31
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
100%

Csak a rendszám?

Sem alváz, sem kaszni, sem motor?

Ez esetben milyen autóról van szó?

2020. szept. 2. 08:53
 2/34 anonim ***** válasza:
90%
Ha te vagy a tulajdonos, akkor igen. Ha nem, akkor gyorsan vidd vissza, csak pár utcával arréb rakd le nehogy lebukj.
2020. szept. 2. 09:04
 3/34 anonim ***** válasza:

Ha tudod minden egyéb adatát amire szükség van. És találsz egy olyan balekot, aki a nevét adja hozzá, akkor el. Más kérdés, hogy eredetvizsgát autó hiányában nem fognak tudni csinálni. Így nem fog átkerülni soha az új tulaj nevére.

Mi történt? Orsósék nem íratták át az udvar végében rohasztott roncsot amikor eladtad nekik bontásra?

2020. szept. 2. 09:25
 4/34 anonim ***** válasza:
Lehet úgy érti, hogy a forgalmija elveszett. A kaszniba beütött számok tán csak megvannak. Bontásra, donornak, alkatrésznek el lehet adni bármit.
2020. szept. 2. 11:33
 5/34 anonim ***** válasza:

El lehet adni, ha ismered a többi azonosítót.

Viszont, hogy valaki a nevére tudja írni ahhoz muszáj az eredetvizsga is.

Ha csak egy autót akarsz eltüntetni a nyilvántartásból akkor egy olyan személynek kell eladni aki nem EU országba viszi, innentől lekerül a nevedről és soha senki nem fogja fírtatni.

(szigorúan elméleti lehetőség - az okirat hamisítást a törvény bünteti)

2020. szept. 2. 11:46
 6/34 A kérdező kommentje:

Nem hanem sok sok, rengeteg éve levettem a rendszamat amikor nem hasznaltam s a kertemben allt mert ciganyok fosztogattak a kertemben s attol feltem ha elviszik visszaelnek a rendszammal. Aztan el is vitték de igy rendszam nelkul.

Aztan jottek evrol evre a sulyados csekkek, de nem tudtam kivonatni a forgalombol, mert le kellett volna adni a roncsot. Vegul kisirtam sok ev ertelmetlen sulyado fizetes utan hogy toroljek a nyilvantartasbol de a rendszamot akkor mar nem talaltam. Most viszont megtalaltama rendszamot.

Mindenkeppen legalisan akarom. Mivel a tipus maga mar muzealis arra gondolok, hogy ha valaki talal egy rendszam nelkuli eggyezo tipusu roncsot amit ugy tudom jogilag lehetettlen ma mar uzembe helyezni de kap hozza egy rendszamot akkor jogi intezesekkel atirasokkal megoldhato hogy a roncs legalisan kozlekedhessen ezzel a rendszammal. Termeszetesen csak sikeres kozponti vizsgaval. De ugyis veteran vizsa lenne ami amugy is szigorubb. Megvan a forgalmi is, igy minden adata megvan. Szerintem a törzskönyve is megvan valahol. De azt meg nem talaltam meg.

2020. szept. 2. 14:04
 7/34 anonim ***** válasza:

Ha már levették a nevedről, akkor nincs teendőd. Nincs a rendszerben az autó. A rendszámot drabold fel, hogy ne lehessen véletlenül sme visszaélni vele, aztán kész.

(egyébként a lopás utáni feljelentés, nyomozás papírjaival ki kellett volna tudni vonatni szerintem)

Viszont rosszul tudod.

Az nem működik, hogy fogsz egy rendszámot, rárakod egy azonos típusú autóra és kész. Ez nem működik, szintén okirathamisítás témaköre.

2020. szept. 2. 14:38
 8/34 anonim ***** válasza:
100%

Ha ki akartad volna vonni a forgalomból akkor le kellett volna jelenteni mint lopott és egyből megszűnik a gond.

A rendszám így kb szemire nem használható, max kiteheted emlékbe a garázsba, vagy leadod az okmányirodában ha arra jársz és megsemmisítik, de ennyi.

Ha egy másik autón akarod felhasználni az nem fog menni mert (egyedi rendszám kivételével) fixen hozzá van rendelve az alvázszámhoz, nem rakhatod át másra. Ha találsz is egy ugyanilyen autót az alvázszám csak illegális módosítás útján egyezhet meg.

2020. szept. 2. 14:48
 9/34 A kérdező kommentje:
"Az nem működik, hogy fogsz egy rendszámot, rárakod egy azonos típusú autóra és kész. Ez nem működik, szintén okirathamisítás témaköre" erdemes elolvasni a veget is annak amit irtam.
2020. szept. 2. 15:06
 10/34 A kérdező kommentje:
"(egyébként a lopás utáni feljelentés, nyomozás papírjaival ki kellett volna tudni vonatni szerintem)" nem volt ilyen mert tul soka menten ki s lattam nincs neg s akkoriban szigoritottak meg sokan visszaeltek ezzel nem akartam en lenni akin peldat statualnak.
2020. szept. 2. 15:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!