Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Ha a golfomra teszek egy...

Ha a golfomra teszek egy sport kipufogót kell róla papir vagy simán áttehetem?

Figyelt kérdés

2020. júl. 19. 13:36
 1/8 anonim ***** válasza:
84%
Mindenről kell "papír", forgalomba be kell jegyeztetni. Kérdés, hogy mennyire hangos és mekkora eséllyel szúrja ki a rendőr és veszi el a forgalmit
2020. júl. 19. 13:44
 2/8 anonim ***** válasza:
50%
* forgalmiba kell bejegyeztetni természetesen
2020. júl. 19. 13:44
 3/8 anonim ***** válasza:
45%

Ez nem válasz a kérdésedre, de könyörgöm, ne.

Olyan hangja lesz tőle, mintha valaki egy WC-kagylóba fingana egy kiadós hasmenés keretén belül és sokkal inkább nevetséges az a hitvány böfögő hang, mintsem sportos.

2020. júl. 19. 14:22
 4/8 anonim ***** válasza:
59%
Kell műbizonylat, csak akkor lehet sportkipufogót feltenni.
2020. júl. 20. 01:37
 5/8 anonim ***** válasza:
0%
Hiába lesz papírod, a plusz lóerőket azzal sem fogják elismerni az irigy kutyák
2020. júl. 20. 22:15
 6/8 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem ha stipusspecifikus a kipufogó akkor nem kell (tehát a gyártó papírjában benn van a típus és a motor is hogy ehhez van mintha gyári dob lenne csak más gyártótól). Ha egyedileg lett gyártva hozzá, pláne ha nem igazán hozzá készült de "rámegy" akkor kellhet.
2020. júl. 21. 10:21
 7/8 anonim ***** válasza:

6-os, de te eleve már a műbizonylatról beszélsz. Azt adják hozzá automatikusan. Nekem a Skodámon Paragi sportdob van (típusspecifikus van fent, de a Paragi gyárt univerzális dobokat is). Mikor megrendeltem, műbizonylattal együtt küldték.

Vannak más gyártónak is sportdobjai, amik nem műbizonylatosak, de az hivatalosan nem lehet fent az autón. Azért a rendőr büntet (ha foglalkozik vele, márpedig sűrűn hallani, hogy pl Tesco parkolós autós összejöveteleken razzizának). No meg műszaki vizsgán sem engedik át műbizonylat nélkül az autót. Azokon az autókon amiken műbizonylat nélküli sportdob van, műszakira vissza teszik a gyári dobot. Amúgy meg ha szerencséjük van nem bünteti meg őket a rendőr. De műbizonylat nélküli sportdob, még ha típusspecifikus is, hivatalosan nem lehet az autón.

2020. júl. 21. 12:24
 8/8 öves válasza:
Csak az a probléma ,hogy meg van adva mennyi decibel lehet a hangja az autónak vagyis a kipufogónak meg engedély kell az átalakításhoz .
2020. júl. 25. 10:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!