Baleset után mi célszerűbb kifizetni a biztosítónál a kárt vagy hagyni hogy a bónuszfokozatom csökkenjen? Mennyivel lesz így több a biztosításom.
Ki tudod számolni online. A0-ból M2-be nagyobb szívás, mint B10->B8. Ehhez vedd még figyelembe azt is, hogy ha újra kárt okozol, akkor még drágább lesz.
A 90 ezer már javítás után van számlával? Nehogy meglepetés érjen, ha triplája lesz.
Kezdheted a biztosítón keresztül is, és ha úgy látod megéri, később is rendezheted ezt a biztosítóval.
Attól függ, hogy milyen bónusz kategóriában vagy és főleg hogy mennyi a biztosítási díj. Elvileg A0 bónusztól B10-ig felére csökken a díj, tehát az A0-hoz képest két bónusz (ennyit lépsz hátra) nagyjából 10%-ot jelent. Ha malusba kerülsz, sokkal rosszabb a helyzet.
De a bónusz-besorolás mellett legalább akkora csapás, hogy a biztosítók egy része (most már inkább a többsége) károkozói pótdíjat is felszámít. Ez akár a díj 100%-os pótdíja is lehet és akkor is felszámítja, ha kifizeted a kárt, mert a kártörténeti nyilvántartásba már a kárbejelentéskor bekerült az okozott kár és ott is marad. Ha kifizeted, a bónusz visszalépést megúszod, de a károkozói pótdíjat nem. Ha nem tudod megbecsülni, milyen hatása lesz a díjadra, kérdezd meg a biztosítódat. És évfordulókor mindenképp keress egy alkuszt és nézd meg a többi biztosító ajánlatát is, ilyenkor nagyon átrendeződik a díjak sorrendje...
Nekem 75 ezer volt az éves B3-al, okoztam egy kisebb balesetet, 45 ezret fizetett a másiknak a biztosító.Nem fizettem ki nekik, így 150-re emelték.
Más biztosítónál B1-el 105 lenne a legolcsóbb.
Másik családtag lesz az üzembentartó, így 25 ezer/év :)
Elég gáz, hogy a bonus-malus nem elég nekik. A károkat fedezniük kellene azokból a befizetésekből, amikre nem jön követelés.
Így már nem sok értelme van az egésznek, mint biztosítás. Hívhatnánk kötelező kölcsönnek is.
Ezt a károkozói pótdíjat beszámítják biztosító váltáskor is?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!